Олег Панькевич: "Текст Угоди про асоціацію з ЄС досі зберігають під грифом таємності"

Олег Панькевич: "Текст Угоди про асоціацію з ЄС досі зберігають під грифом таємності"

12.04.13 14:24 0 971
"Причиною поганої поінформованості громадян України стосовно Угоди про асоціацію з ЄС є, зокрема те, що на текст угоди накладено гриф "Для службового користування". Навіть для народних депутатів доступ до цього документу обмежений". Про це заявив 10 квітня 2013 року заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції свободівець Олег Панькевич на засіданні комітету, на якому обговорювали інформацію Посла Європейського Союзу в Україні Яна Томбінські та Посла Великої Британії в Україні Саймона Сміта на тему інформування громадськості стосовно Угоди про асоціацію (УА) між Україною та ЄС.

У своєму виступі Олег Панькевич подякував послам за те, що розпочалась робота з публічного обговорення Угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Депутат зазначив, що дослідження консалтингової агенції Key Communications, яке презентували посли, є актуальним та доволі об'єктивним. Результати цього дослідження свідчать, що рівень поінформованості різних цільових аудиторій щодо європейської інтеграції та, зокрема Угоди про асоціацію, дуже низький. Українці схильні розглядати тему євроінтеграції як питання "великої політики", яке не стосується життя пересічних громадян – принаймні, в осяжному майбутньому, а умови, що склались, є сприятливими для маніпуляцій з боку політиків всередині країни, а також для проведення в Україні пропагандистських кампаній із-зовні.

"Причиною необізнаності громадян України стосовно Угоди про асоціацію є також і той факт, що текст угоди все ще тримають під грифом "Для службового користування". Навіть для народних депутатів доступ до цього документу є обмеженим. Цей та інші чинники не сприяють участі суспільства в обговоренні та виробленні політики щодо співпраці України з ЄС, зокрема, щодо ймовірної ратифікації Угоди про асоціацію", - наголосив Олег Панькевич.

Депутат також зауважив, що результати дослідження багато в чому збігаються з позицією ВО "Свобода".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенсія волинянам ...
Наступна новина: Конте: "Баварія" творить на ...

КОМЕНТАРІ