На Львівщину завітала перша група туристів із Казахстану

На Львівщину завітала перша група туристів із Казахстану

12.04.13 11:54 0 857
11 квітня, у Міжнародному аеропорту «Львів» ім.Д.Галицького відбулась зустріч першої групи туристів із Казахстану, що прибули для оздоровлення та відпочинку на терени Львівської області.

Гостей зустріли та побажали гарного відпочинку Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Заутбек Турисбеков, Почесний Консул Республіки Казахстан в Західній Україні Галина Маслюк, заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко, директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації Лев Захарчишин, заступник Представника МЗС України у Львові Наталія Мацкевич, мер м.Трускавця Руслан Козир, Генеральний менеджер лікувально-курортного комплексу м. Трускавця «Ріксус Прикарпаття» Наталя Семенова та ін.

Зазначимо, що цей візит зумовлений початком реалізації Програми «Оздоровчо-лікувальний туризм», що передбачає відкриття прямого рейсу із Казахстану до Львова, а це значно спростить маршрут для туристів та гостей Львівщини.

Окрім того, як зазначив заступник голови Львівської ОДА Сергій Василенко, цей захід має і політичне, і економічне значення. «Дружба між нашими народами закладена ще дідами. Тому необхідно краще пізнавати історію та культуру наших народів. Ми сподіваємося, що кожен із туристів першої групи людей, що приїхали відпочивати  в Трускавець і Моршин, розповість своїм рідним, близьким та знайомим про гостинність та рекреаційну потужність нашого регіону, і згодом тут будуть відпочивати вже їхні діти та внуки. Окрім того, ми прагнемо на максимум завантажити аеропорт і цей рейс лише перший крок», – сказав заступник керівника області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Заутбек Турисбеков повідомив, що спрощення перельоту прямим рейсом дасть можливість казахстанцям комфортніше відпочивати на Львівщині, адже відстань між Алматою та Львовом складає 3,5 тис. км, а це понад дві доби в дорозі наземним транспортом. «Тепер казахстанці можуть влаштовувати паломництво в Трускавець і Моршин, оздоровитись і відпочити. Також малий та середній бізнес Казахстану повинен перейти до Львова, а малий та середній бізнес Львова повинен перейти до Казахстану», – зазначив посол Казахстану.

Окрім цього, він наголосив на спорідненості наших народів та висловив сподівання щодо плідної співпраці в цьому напрямку. «В є нас спільна історія. Наші предки заклали цю дружбу і ми повинні її зберегти», – додав посол.

Довідка: 

16 жовтня 2012 року під час офіційної зустрічі керівного складу Львівської обласної державної адміністрації із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Заутбеком Турисбековим, Почесним Консулом Республіки Казахстан в Західній Україні Галиною Маслюк, начальником головного управління з питань туризму, євроінтеграції та інвестицій Сергієм Кисельовим та Представником МЗС України у Львові В’ячеславом Войнаровським було обговорено можливості і перспективи співпраці Львівщини та Казахстану в різних галузях народного господарства. Найбільшу увагу акцентовано на так званому «оздоровчо-лікувальному туризмі», враховуючи рекреаційні можливості таких регіонів Львівщини як Моршин і Трускавець.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині виховання ...
Наступна новина: Тернопіль: у міськраді діє ...

КОМЕНТАРІ