На Львівщині пустомитівську ланку Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації перевірили на надійність

На Львівщині пустомитівську ланку Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації перевірили на надійність

12.04.13 14:38 0 1009
Фахівці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області здійснили планову комплексну перевірку реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Пустомитівської районної ланки Львівської обласної територіальної підсистеми Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. Проводилася вона у відповідності до затвердженого головою Львівської обласної державної адміністрації Плану основних завдань цивільного захисту Львівської області на 2013 рік.

Перевірці підлягали керівний склад цивільного захисту Пустомитівської районної державної адміністрації та її структурні підрозділи, органи місцевого самоврядування, районна комісія з питань ТЕБ та НС, районна евакуаційна комісія, спеціалізовані служби цивільного захисту Пустомитівского району (медична, енерго- та газопостачання, ветеринарна та інші), а також підприємства, установи та організації, що розташовані на території району. Такий контроль проводиться з метою оцінки рівня готовності до швидкого реагування на надзвичайні ситуації, організації і проведення рятувальних робіт, здатності забезпечити безпеку населення та захист територій, готовності до організації життєзабезпечення населення в умовах надзвичайної ситуації.

Представники ГУ ДСНС у Львівській області перевірили стан виконання рекомендацій голови ЛОДА, вказівок, розпоряджень з питань цивільного захисту та виконання рішень обласної комісії з питань ТЕБ та НС, рівень організації взаємодії між аварійно-рятувальними формуваннями спеціалізованих служб цивільного захисту району при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Крім того було здійснено аналіз стану фінансування заходів цивільної оборони та рівень виконання органами місцевої влади, самоврядування та керівниками об’єктів господарювання рішень органів управління цивільного захисту області у сфері захисту населення і територій.

Фахівцями ДСНС здійснено перевірку стану пожежної та техногенної безпеки підвідомчих об’єктів відділу освіти, молоді та спорту Пустомитівської державної адміністрації, медичної, газової служб та інших служб району. Так, для прикладу, при моніторингу готовності медичної служби, в ході підготовки медичного і обслуговуючого персоналу району, головна увага зверталася на визначення і вжиття ефективних заходів для запобігання надзвичайних ситуацій, підготовку органів управління, сил засобів до негайного реагування при їх виникненні.

Під час проведення комплексної перевірки були змодельовані 4 надзвичайні ситуації, для оцінки злагодженості роботи та фаховості дій спеціалізованих служб району. Внаслідок сильного поривистого вітру виникла надзвичайна подія природного характеру – відбулось падіння дерева на проїжджу частину дороги з пошкодженням легкового автомобіля, внаслідок чого одна особа постраждала. Ще три ситуації мали вже техногенний характер. Одна з них – вибух газоповітряної суміші внаслідок самовільного підключення з порушенням правил безпеки до мережі газопостачання при встановленні індивідуального опалення у будинку. Наступна змодельована біда - загоряння сухостою (минулорічної трави), що перейшло у торф’яну пожежу.

В результаті різкого підвищення температури повітря відбулось швидке танення снігового покриву, що призвело до підвищення рівня ґрунтових вод та затоплення підвальних приміщень житлових будинків, забруднення питної води криниць, підтоплення доріг – останнє випробовування для органів місцевої влади та спеціалізованих служб Пустомитівщини.

Такі комплексні перевірки реалізації державної політики у сфері цивільного захисту здійснюються фахівцями ДСНС щомісячно упродовж цілого року. Завдяки ним можна реально оцінити ступінь взаємодії служб району та правильність дій по ліквідації наслідків на випадок виникнення надзвичайної події чи пожежі аби спільно із рятувальниками оперативно зреагувати на НС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині податкові ...
Наступна новина: На Житомирщині 283 ...

КОМЕНТАРІ