За пропозицією Петра Колодія на сесії Львівської облради першочергово заслухали міліцію щодо розслідування руйнування пам'ятників

За пропозицією Петра Колодія на сесії Львівської облради першочергово заслухали міліцію щодо розслідування руйнування пам'ятників

12.04.13 12:55 0 919
За пропозицією голови Львівської обласної ради свободівця Петра Колодія на сесії Львівської обласної ради першочергово заслухали інформацію правоохоронних органів стосовно розслідування справ, пов'язаних із руйнуванням пам'ятників героям національно-визвольної боротьби на Львівщині. Депутати обласної ради розкритикували діяльність міліції із розслідування цих резонансних справ. Зокрема, на думку депутатів-свободівців, міліція не зацікавлена в розкритті цих злочинів, а також нічого не робить для їх попередження.

Голова обласної ради наголосив, що ця тема є дуже важливою і варто розглянути питання першочергово. "Я запросив на сесію керівництво головного управління МВСУ у Львівській області, яке готове доповісти з цього питання", - зазначив Петро Колодій.

Перший заступник начальника ГУ МВС України у Львівській області, начальник слідчого управління Василь Кундик надав депутатам інформацію про перебіг розслідування щодо руйнувань пам'ятників Степанові Бандері, Романові Шухевичу та іншим національним героям. Зі слів правоохоронця, вони підозрюють у здійсненні злочинів організовану групу, яка також діє в інших областях України, однак наразі зловмисників не затримано.

Депутати-свободівці наголосили, що очевидно самі правоохоронці зацікавлені, аби ці злочини не було розкрито. Як зазначив свободівець Михайло Барбара, ця диверсія тягнеться ще від 1990 року, коли було підірвано пам'ятник Степанові Бандері в Старому Угринові, а досі злочинців не знайдено.

За словами депутата від ВО "Свобода" Галини Чорної, якби львівська міліція працювала з таким завзяттям, як їхні колеги, які затримували хлопців, що пошкодили пам'ятники тиранам Сталіну в Запоріжжі та Леніну в Києві, то злочинців можна би було знайти. "Але нашим правоохоронцям, мабуть, не цікаво розкривати злочини, спрямовані проти національних героїв. Мабуть, міліція вважає це непрестижним", - зазначила депутат.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Павлов: "Погоджуся ...
Наступна новина: На Тернопільщині минулої ...

КОМЕНТАРІ