У Чернігові готуються до відзначення Дня Перемоги

У Чернігові готуються до відзначення Дня Перемоги

12.04.13 11:45 0 881
У Чернігові триває підготовка до відзначення 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Міський голова Олександр Соколов взяв участь у засіданні організаційного комітету в Чернігівській облдержадміністрації, де також обговорювалася підготовка до відзначення 70-річчя визволення України та 70-річчя Перемоги упродовж 2014-2015 років.

За словами міського голови, на у Чернігові проживають понад 12 тис. ветеранів війни, у тому числі понад 2 тис. інвалідів війни. Органи місцевого самоврядування прагнуть приділити представникам старшого покоління належну увагу та турботу. У розпорядженні міського голови стосовно відзначення цих пам'ятних дат звертається увага на проведення зустрічей з ветеранами у районах міста, а також на підприємствах, в організаціях та установах.

Окремо зроблено акцент на впорядкуванні місць поховання невідомих солдатів, пам'ятників і пам'ятних знаків, меморіалів, обелісків. Ця робота проводиться систематично.

"У рамках відзначення 70-ої річниці визволення Чернігова і Чернігівщини від фашистських загарбників плануємо відкрити кілька меморіальних дошок на будинках, у яких жили Герої Радянського Союзу. Зараз у місті встановлено 35 таких меморіальних дошок", - зазначив О.Соколов.

У рамках святкування 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні планується проведення ХІ міського фестивалю культури і мистецтв "Чернігівська весна". Традиційно відбудуться покладання квітів у сквері імені М.Попудренка та на Меморіалі Слави, урочиста хода, тематично-концертна програма до Дня Перемоги і святковий феєрверк на Красній площі. Основною буде концертна програма на центральній площі міста, проте урочисті заходи також відбудуться у ще чотирьох мікрорайонах Чернігова.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Чернівці: Формування ...

КОМЕНТАРІ