Житомирщина: рятувальники спільно з журналістами вивчали паводкову ситуацію в області. ,

Житомирщина: рятувальники спільно з журналістами вивчали паводкову ситуацію в області. ,

12.04.13 17:16 0 951
Паводкова ситуація на території Житомирської області покращилася. За останню добу рівень води в річках та ставках області понизився від 10 до 40 сантиметрів. Скоротилася і кількість виїздів рятувальників на відкачування води з приватних домогосподарств та підвальних приміщень. Станом на 17:00 11 квітня по області підрозділами ДСНС здійснено 17 виїздів для надання допомоги мешканцям області.

- Найбільше звернень від населення про допомогу надходить із Баранівського, Малинського, Новоград-Волинського районів та міст. А також від мешканців Житомира, зокрема, з мікрорайонів Мальованка, Марянівка та Крошня, які щороку у періоди водопілля потерпають від великої води, - зауважив під час прес-туру по місцях локальних підтоплень заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський. Саме таку ситуацію ми спостерігаємо на даний час у нижній частині мікрорайону Крошня, де працює потужна пересувна насосна станція аварійно-рятувального загону. На даний час прокладено рукавну лінію довжиною в 450 метрів до пожежної водойми, куди і відкачується вода з присадибних ділянок. До кінця дня ми зможемо повністю вирішити питання з відведенням води з поряд розташованих присадибних ділянок.

Мешканець 1-го провулку Піщаного, що на Крошні, Андрій Горкуша розповів журналістам: «Днів шість як прибуває велика вода. Кожен рік самі справлялися, але цей рік така біда, що й влада допомагала, й рятувальники дуже сильно допомагають - вже чотири дні підряд відкачують воду. Просто не було куди скидати воду, стоки не справляються, тож без допомоги рятувальників не обійтись.»

Фахівці обласного управління ДСНС неодноразово наголошували, що підтоплення приватного сектору нерідко спричинені захаращенням поверхневих каналізаційних систем, а також штучних та природних дренажних систем. Хаотична забудова, забиті сміттям водовідвідні канали не дозволяють ґрунтовим та талим водам безперешкодно відходити з садиб громадян. Незважаючи на великий обсяг робіт, який проведено по розчищенню систем водовідведення, як штучних, так і природних, на жаль, реєструється чимала кількість виїздів на підтоплення присадибних ділянок приватних будівель. Особливо після дощів, що пройшли по області 5-6 квітня. З початку весни рятувальники здійснили понад 250 виїздів на ліквідацію наслідків підтоплень. Відкачано із садиб та будівель понад 40 тисяч метрів кубічних води.

Журналісти побували і в селі Харитонівка Коростишівського району, де з минулих вихідних спостерігається вихід води на заплаву. За словами заступника керівника обласного управління водних ресурсів Валентина Молодецького, це є нормою при проходженні повені. Вода, що йде через переливний міст, який сполучає дві частини села, вже на метр впала. Ні зараз, ні в попередні роки, загрози підтоплення населених пунктів, тут не було. На цей період передбачено рух по інших автошляхах в об’їзд через села Осиковий Копець, Розкидайлівка, Глибочок. Відстань від міста Коростишева до села Харитонівка по даному відрізку дороги складає 18 км. Це єдина незручність, яку відчувають мешканці села Харитонівка. Голова Харитонівської сільської ради Зінаїда Зубленко стверджує, що життєзабезпеченість населеного пункту та навчальний процес тут не переривався і здійснюється на 100 відсотків, чотири рази на добу по об’їзній дорозі здійснює рух мікроавтобус, а 80 дітей до школи з іншого боку Харитонівки та навколишніх сіл здійснює шкільний автобус. Для старожилів перелив моста, який без шкоди витримує усі навантаження води, справа звична.

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Разом проти стихії: ...
Наступна новина: Відбулася нарада керівного ...

КОМЕНТАРІ