На Житомирщині 283 рятувальника та 98 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню.

На Житомирщині 283 рятувальника та 98 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню.

12.04.13 14:38 0 894
Протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 283 рятувальника та 98 од. насосного обладнання.За добу відкачано 49 тис. 696 куб. м води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 760 тис. 244 куб. м води.

Всього в Україні порушено транспортне сполучення до 6 населених пунктів у Рівненській, Чернігівській та Чернівецькій областях. Зокрема, у Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва), Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ), Острозькому (поблизу с. Черняхів, р. Горинь) районах Рівненської області на дорогах місцевого значення є місця переливу води. Зазначені ділянки доріг запроектовані під перелив води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

6 квітня внаслідок підняття рівня води у р. Снов (Чернігівська область) сталося часткове розмивання земляного насипу (близько 50 м) ґрунтової дороги до с. Малий Дирчин Городнянського району (26 домогосподарств, 29 мешканців). Сполучення з населеним пунктом здійснюється за допомогою човнів.

9 квітня у с. Атаки Хотинського району Чернівецької області на проїзній частині мосту через річку Дністер автомобільної дороги державного значення Житомир-Чернівці стався провал у залізобетонній плиті розміром 1,0х0,3 м між четвертою та п’ятою опорами та утворилися тріщини у залізобетонній плиті між п’ятою та шостою опорами. Рух по мосту закрито. На період проведення ремонтних робіт рух транспортних засобів організовано по об’їзному маршруту через Новодністровськ (Чернівецька обл.) – Муровані-Курилівці (Вінницька обл.) – Дунаївці (Хмельницька обл.).

Внаслідок опадів та сніготанення відмічається підйом ґрунтових вод з частковим підтопленням територій, господарських та житлових будинків у 103 населених пунктах, а саме: у Київській області – 64, у Вінницькій – 1 н.п., у Волинській – 9 н.п., у Житомирський – 14 н.п., у Львівській – 5 н.п., у Рівненській – 6 н.п., у Хмельницькій – 4 , у яких частково підтоплено 110 житлових будинків, зокрема у Київській області – 45, Львівській – 6, Рівненській – 57 та Хмельницькій - 3.

За інформацією Укравтодору, проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

За інформацією Укргідрометеоцентру, 11-12 квітня триватиме ріст рівнів води на річках басейну Прип'яті, річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхів'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

11 - 12 квітня очікується продовження підйомів рівнів води на притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька області) з подальшим затопленням заплав і сільгоспугідь, можливе досягнення та перевищення рівнів небезпечних відміток.

11 - 12 квітня на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води в нижніх течіях річок Боржава та Латориця з подальшим збільшенням шару води на заплаві міждамбового простору.

На території України без опадів, хмарно з проясненнями. Вітер північно-східний 2 – 5 м/с. Температура повітря від +3 до +9 С .

До заходів щодо забезпечення сталого функціонування об'єктів життєдіяльності населення, соціально-побутової сфери та транспортного сполучення на автошляхах державного і регіонального значення залучалося 1286 осіб та 205 од. техніки, з них: від ДСНС – 878 особи та 112 од. техніки; від Міністерства оборони – 264 осіб та 8 од. техніки, від МВС – 7 осіб та 2 од. техніки, від Укравтодору – 68 особи та 47 од. техніки; від комунальних підприємств –69 осіб та 36 од. техніки.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті роми

КОМЕНТАРІ