На Рівненщині у Здолбунівському районі чиновники незаконно передали в оренду товариству земельні паї, які належать селянам

На Рівненщині у Здолбунівському районі чиновники незаконно передали в оренду товариству земельні паї, які належать селянам

12.04.13 13:57 0 955
Тривають прокурорські перевірки додержання органами виконавчої влади та місцевого самоврядування вимог законодавства при використанні, вилученні та наданні у власність земельних ділянок.

Зокрема, встановлено, що чиновники Здолбунівської районної державної адміністрації, порушивши вимоги Земельного кодексу України, уклали в 2012 році з одним із товариств договори оренди невитребуваних земельних паїв площею 120 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в той час, як 1/7 частина вказаних земель перебуває у власності громадян, що підтверджується державними актами на право власності.

Такими незаконними діями збитки селянам склали 160 тис. грн.

Прокурор Здолбунівського району вніс відомості про вказане кримінальне правопорушення в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Матеріали за підслідністю передано в Здолбунівський РВ УМВС України в Рівненській області для проведення досудового розслідування.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ