Рівненські митники нагадують: ввезення білоруського

Рівненські митники нагадують: ввезення білоруського "Мукосату" обмежено українським законодавством

12.04.13 13:19 0 1162
Розчин для ін'єкцій, який в медичних цілях застосовують для лікування остеохондрозу та профілактики ушкоджень суглобів досить часто стає об'єктом порушень митних правил.

Саме цей медичний препарат і намагаються незаконно перевезти з Білорусі у великих кількостях через митний кордон України. А мета таких переміщень проста - у сусідів ці ліки коштують у рази дешевше, ніж в українських аптеках. Бажання підзаробити і штовхає "подорожуючих" за "Мукосатом" порушувати митне законодавство.

За словами першого заступника начальника Рівненської митниці Олександра Миронюка, відповідно до статті 370 Митного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 №458 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування» громадяни можуть ввозити засоби, які переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина у кількості, що не перевищує п'яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини) та у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім'я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров'я.

За намагання обійти закон, громадянин нестиме адміністративну відповідальність згідно Митного кодексу України. За приховування товарів передбачено штраф у розмірі ста відсотків вартості та їх конфіскація.

З початку року рівненські митники вісім разів припиняли незаконне ввезення "Мукосату" на територію України.

Людмила Деркач,

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: відбулися ...
Наступна новина: КДК ФФУ може ...

КОМЕНТАРІ