США: Північна Корея близька до «небезпечної межі»

США: Північна Корея близька до «небезпечної межі»

12.04.13 16:30 0 824
США попередили Північну Корею про її близькість до «небезпечної межі». По це сказав міністр оборони США Чак Гейґел, який додав, що Вашингтон готовий до будь-яких провокацій з боку КНДР. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше цього тижня США, Південна Корея і Японія оголосили про підвищення рівня небезпеки на тлі ознак того, що Північна Корея готується до запуску ракети. Південнокорейська розвідка заявила, що Північна Корея може готували до запуску зі свого східного узбережжя дві ракети середнього радіусу дії.

У середу північнокорейську проблему обговорили держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Керівник російського зовнішньополітичного відомства відзначив, що Москва і Вашингтон «не мають відмінностей» у питанні КНДР, і виступив проти «військових маневрів», які посилюють напруженість.

Міжнародні санкції щодо Пхеньяна були посилені в лютому після того, як у КНДР відбулося третє ядерне випробування. Після цього Північна Корея оприлюднила серію погроз на адресу Південної Кореї і США, включно з можливістю застосування ядерної зброї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині на розгляд ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ