«Група восьми» засудила Північну Корею, Сирію і сексуальні злочини в зонах конфліктів

«Група восьми» засудила Північну Корею, Сирію і сексуальні злочини в зонах конфліктів

12.04.13 10:38 0 872
Міністри закордонних справ восьми з провідних країн світу на зустрічі в Лондоні «щонайрізкіше» засудили ядерну діяльність Північної Кореї. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У спільному комюніке, оприлюдненому за результатами зустрічі, міститься вимога до Пхеньяна «утримуватися від подальших провокаційних дій» і попередження про можливі нові істотні заходи проти Північної Кореї в разі, якщо воназдійснить ракетний запуск.

У заяві міністрів також мовиться, що вони висловлюють глибоку стурбованість дедалі глибшою гуманітарною трагедією в Сирії. Автори заяви закликали всі країни світу збільшити внески, що їх ООН закликала надати на гуманітарну допомогу Сирії.

Вони також закликали всі сторони сирійського конфлікту дотримуватися прав людини і застерегли, що використання будь-ким хімічної зброї викличе «серйозну міжнародну відповідь».

Крім того, «Група восьми» домовилася боротися з сексуальним насильством у час конфліктів. Міністри заявили, що вважають зґвалтування і сексуальні насильства, здійснені в час конфліктів, воєнними злочинами і порушеннями Женевських конвенцій.

Міністри домовилися створити міжнародну систему розслідувань таких злочинів і покарання за них, на що виділили майже 36 мільйонів доларів. Вони також заявили, що ніякі мирні угоди не можуть містити положень про амністію за сексуальні насильства.

«Група восьми» об’єднує Велику Британію, Італію, Канаду, Німеччину, Росію, США, Францію і Японію.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільських ...

КОМЕНТАРІ