Сеул заявляє, що готовий збити ракети Пхеньяна

Сеул заявляє, що готовий збити ракети Пхеньяна

12.04.13 14:51 0 921
Південна Корея заявляє, що готова перешкодити ракетному обстрілу з боку Північної Кореї. «Якщо північнокорейські ракети потраплять у зону дії нашого комплексу «Патріот», ми можемо їх збити», – заявив речник південнокорейського Міністерства оборони. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Напередодні Сполучені Штати попередили Північну Корею про її близькість до «небезпечної межі». По це сказав міністр оборони США Чак Гейґел, який додав, що Вашингтон готовий до будь-яких провокацій з боку КНДР.

«Північна Корея зі своєю войовничою риторикою, своїми діями дуже близько підійшла до небезпечної лінії. Їхні дії і слова не допомогли врегулювати вибухову ситуацію», – сказав Гейґел.

Раніше цього тижня США, Південна Корея і Японія оголосили про підвищення рівня небезпеки на тлі ознак того, що Північна Корея готується до запуску ракети. Південнокорейська розвідка заявила, що Північна Корея може готували до запуску зі свого східного узбережжя дві ракети середнього радіусу дії.

У середу північнокорейську проблему обговорили держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Керівник російського зовнішньополітичного відомствавідзначив, що Москва і Вашингтон «не мають відмінностей» у питанні КНДР, і виступив проти «військових маневрів», які посилюють напруженість.

Міжнародні санкції щодо Пхеньяна були посилені в лютому після того, як у КНДР відбулося третє ядерне випробування. Після цього Північна Корея оприлюднила серію погроз на адресу Південної Кореї і США, включно з можливістю застосування ядерної зброї.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ