На Тернопільщині під час гасіння пожежі працівники ДСНС врятували чоловіка

На Тернопільщині під час гасіння пожежі працівники ДСНС врятували чоловіка

12.04.13 12:29 0 746
10 квітня о 10:18 на пункт зв’язку оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення пожежу в одному із житлових будинків в місті Кременець на вулиці Корнії.

На момент прибуття до місця виклику бійців чергового відділення 5-ї державної пожежно-рятувальної частини густий та їдкий дим швидко розповсюджувався по будинку. Керівником гасіння пожежі було прийнято рішення про залучення до розвідки та гасіння пожежі ланки газодимозахисної служби.

Працюючи в складних умовах високої температури та значного задимлення рятувальники о 10:44 локалізували, а о 12:24 повністю ліквідували пожежу. На місці події вони виявили потерпілого – власника будинку, громадянина К., 1981 року народження. Внаслідок пожежі чоловік отримав опіки обличчя та голови 70-80%, опіки дихальних шляхів, опіковий шок першої степені. Рятувальники передали потерпілого працівникам швидкої медичної допомоги, після чого чоловіка було госпіталізовано в реанімаційне відділення Кременецької центральної районної лікарні.

Під час гасіння пожежі врятовано власника будинку, житловий будинок, всього матеріальних цінностей на суму близько 50 тисяч гривень.

Вогнем знищено перекриття та покрівлю на площі 45 м кв., пошкоджено речі домашнього вжитку. Ймовірна причина виникнення пожежі - необережність під час куріння.

Дуже часто саме необережність при палінні стає причиною майже половини трагічних випадків, як свідчить статистика, найчастіше це стається в нетверезому стані. Це є результатом того, що чимало курців мають небезпечну звичку ходити в кімнаті із запаленою цигаркою, палити сидячи за столом чи на кріслі, або взагалі лежачи на ліжку. Якщо до цього додати нетверезий стан людини, коли та втрачає пильність, погано контролює свої дії і в будь-який час може заснути, ситуація набуває максимальної небезпеки. Іскра або недопалок непомітно падають на тканинне покриття, яким заслана підлога, обшиті меблі, чи на білизну. Як результат, згодом речі починають тліти, а їдкий дим поступово заповнює оселю. Зазвичай, винуватець пожежі та люди, які з ним мешкають, в цей час вже відпочивають і тому часто не можуть своєчасно прокинутися та врятуватися.

Державна служба України з надзвичайних ситуації вчергове застерігає громадян: аби не сталося лиха дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки, зробіть все залежне від вас, щоб зберегти від вогню своє майно та життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковина: підприємці ...

КОМЕНТАРІ