В Україні триває потепління. У річках спостерігається спад води

В Україні триває потепління. У річках спостерігається спад води

12.04.13 10:09 0 815
Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда. Протягом останньої доби у гідрологічному режимі річок України сформувалися максимальні рівні весняного водопілля. Сніг залишився лише на високогір’ї Карпат. Паводки практично закінчилися і спостерігається тенденція до спаду води.

«Весна таки прийшла до нас, – говорить Кульбіда. – Відчутна тенденція до покращення ситуації. Найближчим часом підвищення рівнів продовжиться на річках басейнів Прип’яті, Десни і Верхнього Дніпра», – наголошує директор Гідрометцентру.

10-14 квітня на річках басейну Прип’яті у межах Волинської й Рівненської, на притоках Дністра в межах Тернопільської і Хмельницької областей очікується продовження зростання води над поточними рівнями на 10-40 см. Спостерігатимуться подальші затоплення заплавних територій, сільгоспугідь і досягнення небезпечних відміток, а також затоплення понижених ділянок у районі м. Луцьк певних господарських об’єктів.

Очікується підняття води й на Закарпатті. 10-11 квітня тут прогнозуються опади у вигляді дощів, що відновить зростання водних відміток на 0,5-1,5 м із подальшим збільшенням на заплаві. Інтенсивніших дощів чекаємо на Закарпатті, Прикарпатті та в Карпатах упродовж 13-14 квітня. Після оцінки гідрологічної ситуації тут будуть здійснені, у разі потреби, попередження та запобіжні заходи.

«У районі Києва будуть спостерігатися проходження максимальних рівнів води наприкінці квітня – на початку травня. Але прогнозовані зміни не загрожують житловим масивам та промисловим об’єктам», – підкреслив Микола Кульбіда.

В Україні розпочалося підвищення температури повітря. По всіх областях максимально вона становила +5 °С. 10 квітня, буде +9 – + 14 °С, у наступні дні – +14 – + 19 °С. Таким чином весняні процеси будуть продовжуватися шляхом наростання температурного режиму.

За матеріалами прес-служби

Державної служби

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ