На Закарпатті роми

На Закарпатті роми

12.04.13 14:49 0 1322
8 квітня з нагоди відзначення Міжнародного дня ромів у Центрі культур національних меншин Закарпаття відбулася зустріч з головами та представниками обласних ромських національно-культурних товариств, лідерами ромських поселень області. Зустріч відкрив і привітав присутніх від імені облдержадміністрації начальник відділу національностей та релігій Юрій Гузинець.

Зокрема, участь у заході взяли заступник Ужгородського міського голови Олександр Ковач, заступник Чопського міського голови, керуючий справами міськвиконкому Лариса Ступак.

На початку зустрічі за сумлінну багаторічну громадську роботу та з нагоди 60 річчя від дня народження спільною грамотою управління культури та відділу національностей та релігій обласної державної адміністрації нагороджено Аладара Папа, голову Культурного товариства циган Закарпаття „Ром Сом”. Грамотою відділу нагороджено Дитячий ромський вокально-інструментальний ансамбль Ужгородського ПАДІЮНу „Лаутарі” (керівник Вільгельм Пап) за вагомий внесок у справу збереження музичної культури ромів Закарпаття та з нагоди відзначення Міжнародного дня ромів.

Відтак, начальник відділу національностей та релігій поінформував присутніх про роль лідерів та активу ромської спільноти області у проведенні Всеукраїнського перепису населення у 2013 році; про вирішення актуальних питань життєдіяльності ромів області; розглянуто ряд клопотань від обласних ромських товариств, а також домовлено про проведення тематичної зустрічі з питань реєстрації громадян, оформлення права власності на нерухоме майно тощо.

Захід урізноманітнили виступи Дитячого ромського вокально-інструментального ансамблю Ужгородського ПАДІЮНу „Лаутарі” та танцювального колективу „Сонячна Радванка”.

На знак поваги до традицій, звичаїв та обрядів ромського народу після завершення урочистостей від учасників зустрічі спущено на воду річки Уж традиційні вінки.

Відділ національностей та релігій ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Житомирщині 283 ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині став ...

КОМЕНТАРІ