На Хмельниччині вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів

На Хмельниччині вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів

12.04.13 14:06 0 902
11 квітня у м. Хмельницький відбулося покладання вінків та квітів до пам’ятнику на території в/ч А-4239 до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів. У заході взяли участь заступник керівника апарату – начальник організаційного відділу апарату облдержадміністрації Василь Климчук, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Валерій Брицький, заступник Хмельницького міського голови Григорій Давиденко, ветеранських громадських організацій.

Ця пам’ятна дата відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

Історія жертв нацистських переслідувань – це жахи війни, страждання на чужині, боротьба в лавах антифашистського опору. За найскромнішими підрахунками по всій території Україні у фашистських концтаборах загинуло майже 1 млн. 300 тис. полонених українців, у тому числі на території Хмельниччини закатовано майже 80 тис. осіб. Насильно відірвані від рідної землі, вони жили її інтересами, її радостями та горем. Незаважаючи на тяжкі випробування, ці сильні духом люди гідно пройшли свій тернистий шлях, зробили вагомий внесок у відбудову зруйнованої країни.

ми з болем у серці згадуємо тих, хто навіки залишився за колючим дротом гітлерівських концтаборів, низько вклоняємося перед мужністю тих, які наперекір усім смертям зуміли вистояти у фашистському полоні. Їх подвиг на віки залишиться у нашій пам'яті.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ