Хмельниччина: актуальні питання впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» обговорено під час тематичного семінару

Хмельниччина: актуальні питання впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» обговорено під час тематичного семінару

12.04.13 09:49 0 826
10 квітня на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державного влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій відбувся тематичний короткостроковий семінар на тему: «Актуальні питання впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»: проблеми та першочергові завдання для місцевих органів влади».

Серед учасників засідання були присутні представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також громадські діячі.

У роботі семінару взяла участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Лілія Бернадська, яка відзначила результати місцевих органів влади Хмельниччини у реалізації зазначеної Ініціативи.

Зокрема, область входить до 13 регіонів України, в яких розроблено детальний план заходів щодо належної організації Ініціативи на місцевому рівні.

Завдяки сформованим громадським радам при органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування налагоджено механізм для дієвого діалогу і соціального партнерства влади та громадськості у вирішенні соціально-економічних проблем місцевого значення.

Крім цього, місцевими органами виконавчої влади в області створено системи обліку публічної інформації, до яких забезпечено доступ через веб-сайти. Це доводить практичне застосування принципу прозорості державного управління, що визначено пріоритетом для європейської спільноти.

Також Лілія Віталіївна зазначила, що одним за напрямів діяльності органів влади є забезпечення широкого доступу населення до адміністративних послуг. У цьому зв’язку все більшої актуальності набувають процеси використання нових інформаційних технологій та впровадження електронного врядування. Такі новації реалізовуються за допомогою відкриття центрів адміністративних послуг, які вже працюють із застосуванням принципу «єдиного вікна» у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський.

Учасники семінару мали можливість ознайомитися з окремими питаннями державної політики, реалізація яких допоможе не тільки впровадити Ініціативу, а й наблизити державне управління до стандартів європейських країн.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ