Разом проти стихії: закарпатські рятувальники спільно з громадськими організаціями та волонтерами упереджують водну стихію

Разом проти стихії: закарпатські рятувальники спільно з громадськими організаціями та волонтерами упереджують водну стихію

12.04.13 17:12 0 1087
10 квітня в Свалявському підрозділі У ДСНС України у Закарпатській області разом з рятувальниками зібралися представники місцевої громадської організації «Фейшн» та волонтери району.

Учасники зустрічі обговорили ряд важливих питань: зокрема, можливість залучення волонтерів та представників громадської організації для упередження та реагування на можливі надзвичайні ситуації. Також вони узгодили комплекс спільних заходів подальшої співпраці.

Але як каже народна мудрість: «Не словом, а ділом». Тому, не відкладаючи справу на потім, рятувальники Свалявщини, представники «Фейшена» та волонтери протягом 10-11 квітня здійснили розчистку підмостових опор річки Свалявка, що протікає в районному центрі. За зиму тут назбиралось багато різного мотлоху, який, за умови підняття рівнів води, може загрожувати підтопленням для сільськогосподарських угідь.

У ході цієї акції з води було вилучено понад 20 куб. м сміття та різного мотлоху. Таке скупчення гілляк, а то й цілих стовбурів дерев під час паводку здатне не тільки стримувати прохід води, але й сприятиме нагромадженню іншого непотребу. В кінцевому результаті це може призвести до непередбачуваних наслідків.

У свою чергу свалявські рятувальники висловлюють окрему подяку голові громадської організації «Фейшн» Івану Бедзілі та голові волонтерів Роману Яковченко за сприяння та допомогу в проведенні таких упереджувальних заходів.

Подібні заходи будуть відбуватись і в інших районах області.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ