На Тернопільщині офіцера війскоммату засудили за хабар

На Тернопільщині офіцера війскоммату засудили за хабар

12.04.13 13:24 0 946
Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері довела у суді вину офіцера військкомату Тернопільщини у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) та ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара)



11 квітня 2013 року Кременецький районний суд у відкритому засіданні у підготовчому судовому засіданні, згідно з вимогами КПК України, затвердив угоди: за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 345 ч.2 КК України, – угоду про примирення з потерпілим; за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч.2 КК України, – угоду про визнання винуватості.
У цей же день постановленим по вказаному кримінальному провадженні вироком Кременецьким районним судом офіцера військкомату визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 345 ч.2 КК України, і, з урахуванням вимог ст. 69 КК України (зважаючи на наявність обставин, що пом’якшують покарання (щире каяття, добровільне усунення заподіяної шкоди, утримання престарілої хворої матері, утримання неповнолітньої дитини) та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, з урахуванням особи винного), призначено штраф 2040 грн.
Окрім цього, офіцера визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України, і призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 15000 грн., з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та організаційно-господарських функцій, строком на 2 роки.
Як повідомив перший заступник прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері старший радник юстиції Євген Парамонов, відповідно до вимог ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим судом призначено остаточне покарання – штраф 15000 грн. з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та організаційно-господарських функцій, строком на 2 роки.


Микола Гуцуляк,

прес-секретар прокурора

Західного регіону України

з нагляду за додержанням законів

у воєнній сфері регіону
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КДК ФФУ може ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ