Ericsson випустив 20-й щорічний звіт по сталому розвитку і корпоративній відповідальності

Ericsson випустив 20-й щорічний звіт по сталому розвитку і корпоративній відповідальності

12.04.13 23:33 0 1307
У Звіті про сталий розвиток та корпоративну соціальну відповідальність за 2012 рік компанія Ericsson (NASDAQ: ERIC) підводить підсумки реалізації глобальних ініціатив у галузі сталого розвитку, спрямованих на поліпшення соціально-економічної ситуації та стану навколишнього середовища завдяки можливостям технологій, що з'єднують суспільство.

Президент і генеральний директор Ericsson Ханс Вестберг (Hans Vestberg) заявив: «Мобільний широкосмуговий доступ пропонує ефективні підходи для вирішення сучасних викликів глобального масштабу, як то урбанізація, зміна клімату та бідність. У нашій діяльності ми, в першу чергу, керуємося принципами сталого розвитку та корпоративної соціальної відповідальності і вважаємо це нашою конкурентною перевагою».

Ericsson є активним учасником глобального діалогу, присвяченого питанням сталого розвитку. Пан Вестберг входить до складу Комісії ООН з ШСД і розвитку цифрових технологій (Broadband Commission for Digital Development), а також керує Робочою групою з питань зміни клімату в складі Комісії. Віднедавна він очолює Цільову групу Комісії з розробки програми дій після 2015 року і цілей сталого розвитку на майбутнє. Ханс Вестберг також є членом Керівної ради з реалізації багатосторонньої ініціативи ООН Sustainable Development Solutions Network («Рішення щодо сталого розвитку»), яка була запущена у 2012 році під керівництвом Генерального секретаря ООН.

Елайн Відман-Грюнвальд, віце-президент з питань сталого розвитку та корпоративної відповідальності: «Наша мета - зробити мобільний зв'язок більш доступним і зручним та на прикладі власної роботи продемонструвати позитивну роль технологій, які сприяють переходу до низьковуглецевої економіки, підвищенню доступності освіти та вирішення різних гуманітарних проблем (проблеми біженців, відновлення миру, вирішення конфліктів і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій)».

У 2009 році компанія Ericsson поставила собі мету протягом п'яти років знизити рівень вуглецевих слідів на 40%. Мета була досягнута за чотири роки, багато в чому завдяки системним удосконаленням у всіх сферах діяльності, підвищенню енергоефективності продукції та активній модернізації внутрішніх процесів.

«Той факт, що нам вдалося досягти поставленої мети на рік раніше, говорить про те, що ми як компанія-лідер галузі, не просто несемо відповідальність за виконання прийнятих на себе зобов'язань, а й постійно підвищуємо планку продуктивності та якості продукції», - додала Відман-Грюнвальд.

До досягнень 2012 року можна віднести скорочення абсолютних обсягів викидів, пов'язаних з діловими відрядженнями на 16% і з перевезенням продукції на 21%.

В останньому Звіті Ericsson про стан ринку мобільного ШСД йдеться, що до 2017 року 3G-мережами буде охоплено 85% світового населення. Щоб задовольнити зростаючий попит на економічно доцільні та енергоефективні способи розширення покриття, Ericsson пропонує різні рішення, в тому числі: Psi Coverage, що сприяє зниженню енергоспоживання до 40%; Antenna-Integrated Radio (AIR), лінійка продукції, яка також допомагає знизити енергоспоживання на 40%; і комплексне рішення Managed Rural Coverage з надання регульованого сервісу при спільному використанні мережі разом з економічними рішеннями стандарту 2G, 3G або LTE для невеликих майданчиків, що працюють на сонячних батареях, які призначені для встановлення зв'язку між людьми без доступу до телефонної мережі і мереж передачі даних.

У звіті дано докладний опис проектів, здійснюваних у рамках ініціативи Technology for Good, та основних етапів, які вдалося завершити в 2012 році. Всесвітня освітня ініціатива Connect To Learn («Підключайся та вчися») вже стартувала в 33 школах світу: від Бразилії до Гани. Понад 185 000 біженців зареєструвалися на мобільній платформі Refugees United («Об'єднані біженці»), що покликана допомогти возз'єднанню сімей. Ericsson є технологічним партнером Фонду PeaceEarth Foundation («Мир у всьому світі»), який запустив мережу Youth Peacemaker Network («Мережа молодих миротворців») в Уганді та Південному Судані.

У звіті також зазначена особлива увага, яку Ericsson приділяє відповідальному веденню бізнесу. У 2012 році компанія переглянула Кодекс ділової етики, який містить ряд основних принципів, політик і директив, що регулюють відносини всередині компанії і відносини з іншими зацікавленими сторонами. Таким чином, Ericsson привела Кодекс у відповідність з новими Керівними принципами ООН у сфері бізнесу та прав людини (UN Guiding Principles for Business and Human Rights) і зобов'язанням Ericsson з дотримання прав людини на всіх етапах своєї діяльності. Для сприяння реалізації цих принципів компанія запустила дворічну програму навчання основам прав людини. Компанія Ericsson також приєдналася до Всесвітнього економічного форуму «Партнерство проти корупції» (PACI
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У власність міста ...
Наступна новина: Луцьк: звітували колективи ...

КОМЕНТАРІ