Керівник національного проекту «Нове життя — нова якість материнства й дитинства» Віктор Сірман про будівництво в Луцьку перинатального центру: «з Волинню приємно працювати, фахівці оперативно враховують всі зауваження»

Керівник національного проекту «Нове життя — нова якість материнства й дитинства» Віктор Сірман про будівництво в Луцьку перинатального центру: «з Волинню приємно працювати, фахівці оперативно враховують всі зауваження»

13.04.13 09:36 0 935
Під час селекторної наради, під головуванням першого заступника Глави Адміністрації Президента Ірини Акімової, було проаналізовано хід реалізації національного проекту зі створення регіональних перинатальних центрів – закладів третього рівня надання медичної допомоги у сфері материнства і дитинства. Зокрема, йшлося про готовність проектної документації, освоєння бюджетних коштів, можливості співфінансування за рахунок місцевих джерел, уточнювалися терміни введення в експлуатацію.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк доповів, що на загальна вартість виконаних робіт з реконструкції обласного перинатального центру склала 16 мільйонів гривень. На 2013 рік з обласного бюджету передбачено співфінансування об’єкта в обсязі 7,5 млн грн. Залишок коштів, необхідних для завершення реконструкції – 86,5 млн грн, в тому числі 28 млн грн. – вартість сучасного медичного обладнання. Він також зазначив, що при достатньому рівні фінансування завершення будівництва обласного перинатального центру орієнтовно заплановане на квітень 2014 року.

Він також наголосив, що для Волині реалізація проекту з будівництва перинатального центру - найважливіше завдання на найближчий рік: «Ми серйозно рухаємося вперед. Будівельники працюють у три зміни. Паралельно ведеться підготовка кадрів. З червня в місті запрацює симуляційний пологовий центр, де лікарі навчатимуться приймати пологи в різних обставинах. Ми створюємо електронний реєстр вагітних та новонароджених. Пологові будинки в Луцьку та Ковелі будуть працювати, як перинатальні центри другого рівня. Необхідні проектні процедури ми забезпечили, тому готові освоювати державні кошти без зволікань».

Керівник національного проекту «Нове життя — нова якість материнства й дитинства» Віктор Сірман зазначив, що «з Волинню приємно працювати, фахівці оперативно враховують всі зауваження».

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Голова ...
Наступна новина: Голова Львівської ОДА ...

КОМЕНТАРІ