Волинь: в області здійснюється посилений контроль за станом водогосподарських об’єктів

Волинь: в області здійснюється посилений контроль за станом водогосподарських об’єктів

13.04.13 19:46 0 1127
Під головуванням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула в Ужгороді відбулося виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю керівників окремих служб та очільників областей західного регіону. Йшлося про виконання заходів з безпечного пропуску повені.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, який взяв участь у нараді, доповів, що на Волині усі служби працюють в режимі підвищеної готовності, здійснюється посилений контроль за станом водогосподарських об’єктів. На відкачування надлишкових повеневих вод працюють усі діючі польдерні насосні станції, в тому числі пересувні. Щоденно у роботу включаються до 30 насосних станцій, якими протягом доби відводиться близько 1 мільйона кубометрів води.

Починаючи з лютого майже щоденно аварійні бригади, з залученням місцевих громад, у Камінь-Каширському, Ковельському, Любешівському, Маневицькому та Ратнівському районах виконують поточний ремонт ділянок дамб, відкачують воду, налагоджують роботу електро на насосно-силового обладнання. До цього були задіяні 207 чоловік і 22 одиниці техніки, використано 3,5 тисячі мішків піску та майже 1 тонна пально-мастильних матеріалів з аварійного запасу водогосподарських організацій. Для облводресурсів у квітні з держбюджету виділені додаткові кошти на поповнення аварійного запасу матеріалів.

Разом з тим, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко наголосив, що цього року є нагальна потреба завершити протипаводкові роботи. Зокрема, мова йде про будівництво водоскидної споруди Білоозерської водоживильної системи Дніпро-Бузького каналу Ратнівський (р-н); влаштування дамби поблизу сіл Черськ (Маневицький р-н) та Заріка (Любешівський р-н); відновлення пропускної здатності Кортеліської осушувальної системи та двох каналів Самарівської осушувальної системи Ратнівського р-ну, вздовж кордону з Білорусією.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ