В Луцьку проведено попереднє обстеження провалля, що утворилося на Замковій площі

В Луцьку проведено попереднє обстеження провалля, що утворилося на Замковій площі

13.04.13 11:56 0 1094
На виконання доручення Луцького міського голови Миколи Романюка, комісія у складі археолога державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку Віктора Баюка, головного спеціаліста відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Юрія Мазурика, головного спеціаліста-юриста сектору охорони культурної спадщини управління культури облдержадміністрації Віталія Стрільчука та головного спеціаліста містобудування та архітектури з питань охорони та реставрації пам’яток історії та архітектури облдержадміністрації Петра Троневича надала попередній висновок обстеження.

Спеціалісти встановили, що під проваллям знаходиться частина колишнього підвалу розміром 2 на 3 м житлового будинку XVIII століття. Як з’ясували дослідники, небезпеки для подальшого обвалу у цьому місті немає. Після офіційного письмового заключення обвал закладуть плитою, а потім – бруківкою.

Та все ж фахівці з археології вважають, що рух транспорту на Замковій площі необхідно обмежити, адже встановлено, що тут була забудова XVIII століття, тож існує велика ймовірність, що такі ж підвали є й в інших місцях.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині свої ...

КОМЕНТАРІ