Волинь: відбувся обласний семінар-практикум «Школа безпеки»

Волинь: відбувся обласний семінар-практикум «Школа безпеки»

13.04.13 17:36 0 933
10 квітня на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області відбувся обласний семінар-практикум на тему: «XII Всеукраїнський (VII Міжнародний) збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» – підсумки та перспективи».

В роботі семінару взяли участь: перший заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Ростислав Демчук, начальник НМЦ ЦЗ та БЖД Волинської області полковник служби цивільного захисту Сергій Шмига, голова Координаційної ради Волинського обласного відділення ВГДР «Школа безпеки» Юрій Тананайський, провідний фахівець з охорони праці відділу соціального розвитку закладів та установ освіти і науки Неля Ващук, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Вікторія Демчук, а також керівники районних (міських) осередків обласного відділення ВГДР «Школа безпеки», керівники гуртків, які працюють за програмами «Школа безпеки», тренери команд юних рятувальників, спеціалісти відділів освіти райдержадміністрацій, координатори Волинського обласного відділення ВГДР «Школа безпеки» від відділів управління ДСНС України у Волинській області.

Відкрив семінар начальник навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД області полковник служби цивільного захисту Сергій Шмига. Зокрема, він акцентував увагу на успіхах обласного відділення ВГДР «Школа безпеки» за 10 років, розповів про участь навчально-методичного центру в організації діяльності осередків руху.

Перший заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Ростислав Демчук наголосив на важливості спільної роботи управління ДСНС у Волинській області та освітян, щодо навчання дітей основним навичкам особистої та колективної безпеки. «Управління ДСНС в області, розуміючи важливість підтримки Руху «Школа безпеки» та вважаючи формування у дітей і підлітків відповідального ставлення до питань безпеки надзвичайно важливою справою, надаватиме всебічну допомогу при організації та проведенні змагань», - зазначив він.

Голова Волинського обласного відділення «Школа безпеки» Юрій Тананайський прозвітував про роботу Руху у 2012 році, а також ознайомив присутніх з проектом Положення про обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» 2013 року.

Учасники семінару переглянули фільм про XII Всеукраїнський (VII Міжнародний) збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Також підготовлено пропозиції, щодо проведення обласного збору з урахуванням досвіду проведення попередніх змагань.

Начальник НМЦ ЦЗ та БЖД Волинської області Сергій Шмига побажав учасникам семінару наснаги у справі навчання підростаючого покоління здоровому способу життя та висловив сподівання, що «Школа безпеки» не залишить байдужими нікого до виховання морально і фізично здорової молодої людини, яка в будь-яку хвилину зможе прийти на допомогу, і зробить це вміло та кваліфіковано.

«Здобуття навичок із надання допомоги тим, хто її потребує під час небезпеки, готовність прийти на допомогу, позитивна мотивація щодо дотримання особистої та колективної безпеки є надзвичайно важливою справою, яку потрібно підтримувати та розвивати» - підсумував організатор семінару-практикуму.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Обама: ніхто не хоче ...

КОМЕНТАРІ