На Івано-Франківщині декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть подати у суботу

На Івано-Франківщині декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть подати у суботу

13.04.13 15:31 0 757
З метою створення комфортних умов для громадян, які заповнюють річні декларації про майновий стан і доходи, до 1 травня 2013 року запроваджено спеціальний режим роботи податківців.

На період деклараційної кампанії передбачено можливість приймання декларацій у вихідні дні та вечірні години. Зокрема декларації можна подати в суботу до 16-00 год.

Нагадаємо, згідно з положеннями Податкового кодексу України громадянин зобов’язаний подати у 2013 році податкову декларацію, якщо протягом звітного 2012 року, зокрема, отримував:

- доходи від особи, яка не є податковим агентом, тобто від нерезидента або фізичної особи, яка не має статусу суб’єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність;

- доходи, які нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику податку двома або більше податковими агентами;

- іноземні доходи;

- дохід, отриманий орендодавцем при наданні нерухомості в оренду (суборенду);

- дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню;

- дохід у вигляді неустойки (штрафів, пені), відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди від особи, яка не є податковим агентом.

Також фізичні особи-платники податку зобов’язані подати річну податкову декларацію про доходи за 2012 рік якщо отримували окремі види оподатковуваних доходів, які згідно з нормами Кодексу не підлягали оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не звільнені від оподаткування.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині Центр ...

КОМЕНТАРІ