На Івано-Франківщині від початку року за порушення правил обігу зброї правоохоронці склали 282 адміністративних протоколів

На Івано-Франківщині від початку року за порушення правил обігу зброї правоохоронці склали 282 адміністративних протоколів

13.04.13 18:40 0 1117
За перших чотири місяці 2013 року працівниками дозвільної системи міськрайвідділів міліції проведено 2880 перевірок власників зброї, в результаті чого вилучено 79 одиниць зброї за порушення правил зберігання, реєстрації та перереєстрації, у зв’язку з чим анульовано 6 дозволів на право володіння зброєю.

Також із незаконного обігу вилучено 22 одиниці зброї (із них 2 холодної) та 309 боєприпасів різного калібру.

За словами начальника СДСЛ та ДОН УГБ УМВС в Івано-Франківській області майора міліції Василя Гелетюка, основними причинами проблем із дозвільною службою для громадян стало недотримання умов належного зберігання зброї. До прикладу, будь-який пістолет чи рушниця повинні зберігатися у металевому сейфі аби обмежити доступ до неї сторонніх осіб. Адже зброя, як і медикаменти несе в собі величезну небезпеку та повинна використовуватись відповідно до чітких правил.

Окрім цього, проблематичним залишається перереєстрація вогнепальної, газової зброї, а також пристроїв для відстрілу патронів споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями. Громадяни, через небажання прийти до правоохоронних органів у встановлений термін, потерпають від накладених на них адмінпротоколів.

Станом на 01 квітня 2013 року на обліку органів внутрішніх справ у Івано-Франківській області перебуває 56 об’єктів дозвільної системи, на яких зберігається і використовується 2095 одиниць зброї, 7 складів з вибуховими матеріалами та 1 місце проведення вибухових робіт, 5 магазинів з реалізації зброї та спецзасобів самооборони.

На обліку також перебуває 10 410 власників мисливської вогнепальної зброї, які мають в особистому користуванні 12 821 одиниця зброї, в тому числі 11 004 одиниць гладкоствольної, 1 732 одиниць нарізної та 76 комбінованої, на обліку перебуває 3 789 осіб, які володіють 3 894 газовими пістолетами та револьверами, а також 1 677 пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовою кулею.

Міліція Прикарпаття звертається до громадян, які мають у своєму користуванні будь-яку зброю: у разі закінчення терміну дії дозволу, перереєстрацію слід здійснювати у чітко встановлені строки аби уникнути клопотів із адміністративним законодавством.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині 259 ...

КОМЕНТАРІ