Львівщина: у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» пройдуть майстер-класи з писанкарства

Львівщина: у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» пройдуть майстер-класи з писанкарства

13.04.13 15:24 0 770
Уже традиційно кожного року перед Великодніми святами у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» проходить навчання з унікального виду мистецтва – писанкарства.

За словами заступника директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністарції Оксани Погоріло, цьогоріч майстер-класи відбуватимуться щосуботи та щонеділі починаючи з 13  квітня 2013 року аж до Воскресіння Христового у «Світлиці писанкарки»  (хата з с. Тухолька  Сколівського району Львівської області), де розміщена постійно діюча виставка писанок з різних регіонів України. Проводитимуть навчання  народний майстер Віра Манько та писанкарки Львівщини.

«Усі бажаючі навчитися зможуть більше дізнатися про символіку та автентичність української писанки, регіональні особливості її розпису та детально познайомитися з самою технікою розпису. Власноруч розписані писанки учасники зможуть залишити собі як Великодній сувенір», – зазначила О. Погорілко.

А дівчата зможуть взяти участь   в ексклюзивному конкурсі «Писанка для милого» та отримати оригінальні призи. Конкурс відбудеться  у Великодній  (Обливаний) понеділок на  «Дівочій галявині», яка діятиме з 15.00 до 17.00 год. в рамках фестин «Велика гаївка» (5-6 травня 2013 року).

Довідка:

Місце проведення: Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», м.Львів, вул. Чернеча гора, 1

Дати проведення: 13-14, 20-21, 27-28 квітня 2013 року.

Тривалість: 11.00-16.00 год. Час для написання однієї писанки – 1,5 год.

Вартість: вхідний квиток в музей. Усі необхідні матеріали для розпису писанок будуть завчасно підготовлені організаторами майстер-класів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії попрощалися з ...
Наступна новина: На Рівненщині працівники ...

КОМЕНТАРІ