Львівщина отримала позитивну оцінку щодо реалізації Національного  проекту  «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства»

Львівщина отримала позитивну оцінку щодо реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства»

13.04.13 10:09 0 932
11 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич  і керівники структурних підрозділів облдержадміністрації взяли участь у черговій  відеоселекторній нараді щодо реалізації у 2013 році Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства». Відеоселекторну нараду провела перший заступник глави Адміністрації Президента України  Ірина Акімова.

На нараді було заслухано інформацію Львівської, Волинської, Черкаської, Чернівецької, Запорізької, Хмельницької, Луганської, Херсонської, Київської обласних державних адміністрацій, що включені до паспорту державної бюджетної програми з фінансування модернізації перинатальних центрів на 2013 рік.

Перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич  доповів про готовність області приступити до повноцінної реалізації національного проекту «Нове життя». Робочою групою облдержадміністрації у визначений термін подано необхідний пакет документів до розгляду Експертної ради Національного проекту. Фахівцями департаменту охорони здоров’я, управління капітального будівництва та адміністрацією діючого обласного клінічного перинатального центру враховано пропозиції Експертної ради щодо допрацювання  проектно-кошторисної документації з реконструкції Львівського обласного перинатального центру.

До 20 квітня 2013 року документи будуть подані для наступного етапу експертизи Держінвестпроекту. Також  Богдан Матолич  поінформував  про працюючу в області  концепцію  надання перинатальної допомоги, організацію підвищення професійної кваліфікації медичних працівників перинатального центру.

Перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина АКІМОВА та керівник Національного проекту «Нове життя» Віктор Сірман відзначили позитивні зрушення і зростання активності Львівської області у підготовці до реалізації проекту.

Особливу увагу було звернено керівникам усіх областей – учасників реалізації НП «Нове життя» на необхідність невідкладного вирішення питання співфінансування  процесу модернізації перинатальних центрів зі сторони обласних бюджетів. Обсяг співфінансування має бути підтверджений відповідними обласними радами.

Ірина Акімова закликала облдержадміністрації працювати над вирішенням робочих питань НП «Нове життя» дуже активно і відповідально: «Кожна область, що не включена до плану на 2013 рік, але організаційно буде готова до початку робіт, отримає перевагу над областями, що здійснили необхідну підготовку. Процес здорової конкуренції буде стимулювати швидку і якісну роботу».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НАТО має співпрацювати з ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині на ...

КОМЕНТАРІ