Голова Львівської ОДА уникнув відповіді на запитання про псевдореферендум

Голова Львівської ОДА уникнув відповіді на запитання про псевдореферендум

13.04.13 09:37 0 1036
Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук уникнув відповіді на запитання про те, що центральна влада зобов'язала облдержадміністрації готуватися до проведення всеукраїнського референдуму. Таке питання озвучив депутат від ВО "Свобода" Михайло Задорожний 11 квітня 2013 року на сесії Львівської обласної ради під час слухання звіту голови Львівської ОДА про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини.

"Ні для кого не є таємницею, що в державі готується псевдореферендум, і обласні державні адміністрації вже отримали офіційні листи щодо підготовки до цього референдуму, – зазначив Михайло Задорожний. – Влада вже дала вказівку облдержадміністраціям забезпечити проведення референдуму – шукати приміщення, набирати потрібних людей до лічильних комісій. Скажіть, чи ви отримали вказівку про підготовку до проведення референдуму, як ви його плануєте організовувати? І чи розумієте, що ці таємні дії влади є незаконними?".

На це Віктор Шемчук відповів, що "вказівок не отримав" і "жодних незаконних рішень виконувати не буде".

Нагадаємо, що ВО "Свобода" заявляла, що підготовка до референдуму відбувається в усіх областях, незважаючи на те, що немає ініціаторів референдуму, не відомо, які буде поставлено питання, немає рішення ЦВК про початок процедури, не існує підписних листів. Цей псевдореферендум влада хоче провести у серпні – під час "мертвого" політичного сезону і таким чином змінити всю систему влади в Україні та процедуру проведення виборів. На цьому референдумі може бути поставлене питання зокрема про обрання Президента в парламенті.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник національного ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ