У реформуванні правоохоронної системи України слід використовувати досвід європейських країн, – В. Шемчук

У реформуванні правоохоронної системи України слід використовувати досвід європейських країн, – В. Шемчук

13.04.13 10:36 0 1016
Реформування правоохоронної системи України повинно ґрунтуватись на тих засадах, які на існують в європейських країнах. Проте також не потрібно повністю відмовлятись й від власних традицій та напрацьованого досвіду. На цьому наголосив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук, 12 квітня, під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Діяльність підрозділів кримінальної міліції: сучасний стан та перспективи вдосконалення».

За словами керівника області, однією із вагомих проблем у якісному реформуванні правоохоронної системи є теоретична спрямованість цього питання. «Можливо якраз через надмірні взаємини із науковою спільнотою, через те, що ми набагато більше керувались вказівками науковців, а ніж практиків, ще не зроблено тих кроків, щоб якісно реформувати правоохоронний блок», – сказав Віктор Шемчук.

Також він зазначив, що результати конференції матимуть і практичне вирішення, і теоретичне обґрунтування, але не слід забували й про людський чинник у діяльності правоохоронної системи.

«В Україні є фахові люди, котрі можуть долучитись до роботи, з якою щоденно на практиці стикаються працівники кримінальної міліції. Можна говорити багато про те, якими шляхами рухатись у правоохоронній системі, як повинні працювати ваші співробітники в конкретних ситуаціях, використовувати досвід іноземних країн, але нам не слід забувати про те, що за кожним із цих питань стоїть людина в пагонах, підлеглий тих чи інших керівників», – наголосив Віктор Шемчук.

Загалом, учасники Міжнародної конференції розглянуть найбільш нагальні проблеми у сфері кримінальної міліції та правоохоронних органів, проаналізують їх функціональну потужність та юридичну й економічну відповідальність. Також обговорюватимуться ймовірні шляхи вдосконалення діючої системи, підвищення професіоналізму працівників та  функціонування кримінальної міліції в умовах чинності нового Кримінального Процесуального Кодексу України.

Зазначимо, що проводить конференцію Львівський державний університет внутрішніх справ, за підтримки Фонду Ганса Зайделя. Її учасниками є науковці вищих навчальних закладів, наукових установ, працівники правоохоронних органів України та іноземних держав, зокрема Республіки Польща, Республіки Молдова та Азербайджану.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ