Тарас Семущак звернувся до міського голови Львова щодо ухвали, яка стосується "Польського дому" у Львові

Тарас Семущак звернувся до міського голови Львова щодо ухвали, яка стосується "Польського дому" у Львові

13.04.13 12:15 0 972
Депутат Львівської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Тарас Семущак звернувся до міського голови Львова Андрія Садового щодо ухвали, яка стосується "Польського Дому" у Львові. Свободівець наголошує, що належне вирішення цього питання може мати позитивний вплив на розвиток українсько-польських стосунків і направив звернення до очільника Львова щодо надання докладнішої інформації про діяльність Федерації Польських організацій в Україні, перспективний план використання приміщення та заходів, що відбуватимуться за адресою: вул. Шевченка, 3-а у "Польському домі".

Подаємо текст звернення свободівця Тараса Семущака до міського голови Львова повністю:

"На офіційному сайті Львівської міської ради опубліковано інформацію: "А. Садовий про ухвалу щодо Польського дому: "Не можу зрозуміти, що сталося за останні години, бо вчора ввечері була готовність голосувати". Як депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" вважаю, що питання "Польського дому" справді дуже важливе. Тому депутати Львівської міської ради як уповноважені представники громади міста повинні виважено та ґрунтовно підходити до вивчення та вирішення таких питань. Тому не можемо погодитися з вашим твердженням: "…Воно мало пройти через місто…" – воно – це питання чи приміщення? Вважаю, що такий вислів є порушенням та приниженням принципів місцевого самоврядування.

На жаль, в інформації, розданій депутатам під час сесії 11.04.2013, було недостатньо даних про юридично-правові аспекти вирішення цього питання.

Вважаю, що належне вирішення цього питання може мати позитивний вплив на розвиток українсько-польських стосунків. Об'єкт має стати осередком пошуку спільних польських та українських історичних та культурних надбань, розвитку польської та української культури. Тому важливо мати більше інформації про діяльність Федерації Польських організацій в Україні, перспективний план використання приміщення та заходів, що відбуватимуться за адресою: вул. Шевченка, 3-а у "Польському домі". Адже приміщення на вул. Шевченка, 3-а, загальною площею 1443,9 кв. м. відповідно до проекту ухвали Львівської міської ради буде надано у довгострокове користування Федерації Польських організацій в Україні на 49 років.

В інформації також йдеться: "Це приміщення, які були передані громаді міста Львова від Міністерства оборони на виконання міждержавних домовленостей України".

Прошу надати інформацію про те, чи під час міждержавних угод, про які Вам відомо, вирішено питання офіційного відкриття пам'ятника полеглим мирним мешканцям-українцям у с. Сагринь (Польща), що був споруджений ще 2009 року, питання надання дозволів для спорудження меморіалу воїнам УНР у с. Пікуличі (Польща) – документи для погодження надано польській стороні близько 2-х років тому, питання відновлення зруйнованого у 2009 році пам'ятника українським повстанцям на горі Хрещата (Польща), питання гідного вшанування 70-ї річниці жертв насильницького переселення українців зі своїх земель, що розпочалося у 1944 році, питання вшанування жертв операції "Вісла"? Окрім того, прошу відповісти, чи розглядалося під час міждержавних угод, про які Ви згадуєте, питання щодо припинення масових антиукраїнських провокацій, що здійснюються у Республіці Польща під час відзначення подій так званої "волинської різні" 1943 року?

Тому, зважаючи на вищенаведене, прошу Вас надати нам відповідь на ці запитання, а також у межах Вашої компетенції сприяти утвердженню національних інтересів під час розгляду питань українсько-польських стосунків, що мають будуватися на засадах взаємоповаги та взаєморозуміння".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: Гран Прі Китаю. Росберг ...

КОМЕНТАРІ