На Рівненщині працівники «швидких» підвищують фах

На Рівненщині працівники «швидких» підвищують фах

13.04.13 15:25 0 1084
Врятувати життя травмованих, потерпілих і хворих – основне завдання медпрацівників «швидкої», акцентувала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. І це можливо в разі професійності бригад, які приїжджають на виклик. Відтак, на базі навчально-тренувального відділу обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф постійно вдосконалюють професійний рівень бригад «швидких». Найпоширеніших методів реанімації навчають і водіїв. Впродовж року вони проходять курси з надання першої невідкладної допомоги, тож за потреби теж можуть зупиняти кровотечі, перев’язувати рани, робити штучне дихання.

Більше того, цьогоріч столичні фахівці навчали рівненських медиків працювати із оснащенням надсучасних реанімобілів, надавати допомогу у найскладніших випадках та надзвичайних ситуаціях, а також рятувати життя новонароджених уже в дорозі до спеціалізованого закладу.

Загалом з початку року на базі Центру підвищили кваліфікацію 53 лікарі. З них 33 фахівці служби швидкої медичної допомоги області та 20 спеціалістів служби медицини катастроф. Окрім цього, в учбово-тренувальному відділі підготували 89 середніх медичних працівників бригад швидкої медичної допомоги.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ