На Рівненщині тривають перевірки протипожежного захисту культових споруд

На Рівненщині тривають перевірки протипожежного захисту культових споруд

13.04.13 09:33 0 968
Великдень — це найбільше, найвеличніше і найрадісніше свято у православних християн. У цей день велика кількість парафіян збирається у церквах, де застосування відкритого вогню вимагатиме від них особливої пильності та обережності адже внаслідок пожеж на об’єктах культових закладів їх дерев’яні конструкції як правило згорають повністю, що в свою чергу, наносить не лише матеріальні збитки, а й морально травмує населення.

З огляду на те, що наближається Великдень, працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області вживається ряд заходів щодо забезпечення безпеки громадян під час святкування. У ході перевірок протипожежного захисту релігійних закладів області, рятувальниками особлива увага звертається на стан утримання електрогосподарства та приладів опалення, шляхи евакуації громадян, протипожежне водопостачання та сигналізації, виконання заходів безпеки при користуванні свічками, наявність у будівлях вогнегасників, знаків пожежної безпеки тощо. Також настоятелям церков роз’яснюється порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручаються пам’ятки, в яких відображені всі основні питання щодо забезпечення пожежної безпеки культових закладів.

Аналогічні рейдові перевірки напередодні Пасхальних свят проводяться в кожному храмі області, а в дні святкування Великодня всі підрозділи пожежно-рятувальної служби Рівненщини працюватимуть в режимі підвищеної готовності.

Крім того, Головне управління ДСНС закликає громадян бути уважними при використанні відкритого вогню на Великдень і дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Щоб гарний настрій супроводжував Вас усі святкові дні, не забувайте про заходи безпеки та будьте уважними й обережними.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Суми" залишились без ...
Наступна новина: Чернігівщина: Голова ...

КОМЕНТАРІ