Парки Тернополя омолоджуватимуть: перші сто дерев висадять в парку Шевченка у День довкілля

Парки Тернополя омолоджуватимуть: перші сто дерев висадять в парку Шевченка у День довкілля

13.04.13 08:02 0 917
Тополі на катальпи – заморські дерева, котрі добре приживаються в Західній Україні, з часом замінять у парках міста. Нові дерева схожі на каштани і мають до 15 метрів висоти.

Перші сто нових для нашого регіону дерев висадять у День довкілля 20 квітня під час акції міського голови – «Віднови, збережи, передай», яка відбудеться в парку Шевченка довкола острівка «Чайка». Приживатимуться саджанці лише на місці старих тополь – «живі» дерева зрізати не будуть.

Потреба в заміні тополь новими породами дерев – необхідність, запевняють комунальники. В цивілізованому світі тополь уже немає, оскільки вони шкідливі для астматиків. Виконали свою роль тополі і в Тернополі – ці породи садили для висушення болота, оскільки тополя за добу бере 500-600 літрів води.

«Тополям у парку Шевченка уже 60 років і парк необхідно омолодити, - зазначає директор об’єднання парків культури та відпочинку Василь Романюк. - Цвіт катальпи, що схожий на бузок, не викликає алергічних реакцій. Вартість однієї рослини становить 80 гривень. Частину дерев придбаємо за бюджетні кошти, частину - за кошти меценатів. Цьогоріч за гроші благодійників посадимо і сосни у парку Національного відродження».Для омолодження парків комунальники також свідомо зрізають гілля липи та верби, аби оновлювалися крони. Таким чином щороку оновлюються майже 300 дерев.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті вИСОКІ ...

КОМЕНТАРІ