У Житомирі відбулися урочистості з нагоди Всесвітнього дня авіації та космонавтики

У Житомирі відбулися урочистості з нагоди Всесвітнього дня авіації та космонавтики

13.04.13 08:33 0 897
12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики, День працівників ракетно-космічної галузі України. В цей день керівники області та міста, представники громадськості, діти та молодь зібрались на майдані Сергія Корольова у Житомирі, щоб покласти квіти і вінки до підніжжя пам’ятника видатному конструктору космічних кораблів. Військовослужбовці Житомирського гарнізону урочистою ходою під звуки військового оркестру супроводжували захід.

Участь в урочистостях взяли голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, заступник голови облдержадміністрації Віктор Куницький, Житомирський міський голова Володимир Дебой.

«Серед усіх свят День космонавтики – це найбільш житомирське свято. Космічна тема є надзвичайно актуальною для Житомирщини. Ми маємо щастя, що Сергій Корольов, який відкрив космічну еру, народився на нашій землі, - зазначив, спілкуючись із журналістами, голова облдержадміністрації Сергій Рижук. - Сергій Павлович неосяжне зробив досяжним. Він все життя дивився у майбутнє, так і ми повинні дивитися тільки у майбутнє, працювати та розбудовувати наш край та державу».

Гордістю області є Житомирський військовий інститут ім. С. Корольова, в якому працюють близько 100 докторів і кандидатів наук і який славиться своїми сучасними технологічними розробками, та Музей космонавтики ім. С. П. Корольова, який є найзнаковішим на теренах України та пострадянському просторі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Львівський медіафорум ...

КОМЕНТАРІ