На Житомирщині Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підвищує показники часу доїзду по викликах

На Житомирщині Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підвищує показники часу доїзду по викликах

13.04.13 15:44 0 820
У 2013 році, із введенням у дію Закону «Про екстрену медичну допомогу», почалася реформа екстреної медицини. Так за перший квартал роботи у 2013 році екстрена медична допомога області виїжджала на всі виклики, жодному хворому не було відмовлено у приїзді.

Настанови Президента України щодо стандартів доїзду швидкої допомоги в межах міста 10 хвилин, а по сільській місцевості – 20 хвилин, через погодні умови зими не були реалізовані в повному обсязі. Центр докладає всіх зусиль, щоб виконувати ці стандарти і час доїзду екстреної медичної допомоги відповідає 10 хвилинам в межах міста та 20 хвилинах в сільській місцевості у 75% випадків виклику «швидкої».

Наразі вже працює централізована диспетчерська та GPS-навігація, які дають можливість скоротити час доїзду до пацієнта, заощадити витрати на паливно-мастильні матеріали. Прийнявши до відома запропоновану Міністерством охорони здоров’я України структуру, в області було створено чотири територіальні округи з центрами в Житомирі, Коростені, Бердичеві та Новограді-Волинському. У цих містах розташовані підстанції (округи створені відповідно до нормативних вимог за чисельністю населення). Підстанціям підпорядковуються пункти постійного базування районних центрів. Крім того, всі необхідні заходи при виникненні надзвичайних ситуацій, виклики спеціалістів по санітарній авіації, а також медичний супровід масових зібрань забезпечує відділення медицини катастроф.

Довідково: викликати «швидку» можна безкоштовно за телефонним номером виклику екстреної медичної допомоги 103, або за єдиним номером виклику екстреної допомоги 112. не існує кордонів між районами в області, і за необхідності будь-яка вільна бригада екстреної медичної допомоги виїжджає за викликом.

Такий підхід дає можливість констатувати те, що за час впровадження реформи з початку 2013 року всі виклики були прийняті та жодному хворому не відмовили у наданні екстреної медичної допомоги. Практична реалізація в регіоні завдань Президента України з реформування системи екстреної медичної допомоги проходить своєчасно та згідно Закону «Про екстрену медичну допомогу».

Завдяки впровадженню цих заходів заходам незабаром в Україні вже з’являється європейська модель надання екстреної медичної допомоги, яка базується на новітніх технічних рішеннях. Це – врятовані життя громадян і скорочення загального показника смертності в країні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: ЛЄ. "Безель" - "Тоттенхем" ...

КОМЕНТАРІ