На Житомирщині реформування екстреної медичної допомоги демонструє переваги, підтверджені даними статистики

На Житомирщині реформування екстреної медичної допомоги демонструє переваги, підтверджені даними статистики

13.04.13 11:10 0 955
З початку 2013 року в області повноцінно функціонує «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради, створений на виконання Закону України № 5081-VI «Про екстрену медичну допомогу», який вступив в силу 1 січня 2013 року.

Про ситуацію щодо практичної реалізації в регіоні завдань Президента України з реформування системи екстреної медичної допомоги за перший квартал 2013 року розказав головний лікар комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолій Сова: « ведеться повноцінна робота служби, прогалин у переході Житомирщини на нові стандарти надання екстреної медичної допомоги в рамках впровадження медичної реформи не було».

Реформування екстреної медицини вже показує свої переваги, які підтверджуються цифрами, адже від 1 січня 2013 року виклики швидкої допомоги розділені екстрені та не екстрені. Так з початку 2013 року стало більше саме цільових викликів бригад екстреної медичної допомоги. Це підтверджують такі дані статистики: за перший квартал 2012 року було близько 116 тисяч викликів, а за перший квартал 2013 року було близько 74 тисячі викликів. Це на 45% менше ніж за аналогічний період минулого року. Нагадаємо, що відбувається зниження кількості саме нецільових виклків екстреної медичної допомоги, адже відтепер швидка допомога не займається доставкою лікарів на операції, розвозкою працівників лікувальних закладів, наприклад, кухарів, доправленням до медичних закладів хворих, які можуть дістатися самостійно.

Довідково: фінансування комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради здійснюється з обласного бюджету – цьогоріч на його утримання виділено 80 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ