Хмельницька область: відбувся прес-тур для засобів масової інформації з вивчення паводкової ситуації

Хмельницька область: відбувся прес-тур для засобів масової інформації з вивчення паводкової ситуації

13.04.13 09:01 0 885
11 квітня у Хмельницькій області відбувся прес-тур для засобів масової інформації з вивчення паводкової ситуації. До заходу долучилися представники телевізійних, друкованих засобів інформації та радіо. Рейдова бригада відвідала населені пункти у Летичівському та Деражнянському районах області, які розташовані у безпосередній близькості до річок Південний Буг та Вовк.

Під час прес-туру представники мас-медіа мали нагоду ознайомитись із роботою рятувальників з надання допомоги населенню по відкачці води з підвалів, влаштування водоутримуючих дамб мішками з піском та оглянути режим протікання річок на гідроспорудах.

Паводкову ситуацію в області прокоментував особисто начальник Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій полковник служби цивільного захисту Борис Болібрух, який зазначив, що протягом періоду інтенсивного танення снігу ґрунтовими водами були підтоплені підвальні приміщення у 65 домогосподарствах. Для ліквідації наслідків підтоплень здійснено 62 виїзди підрозділів ДСНС, під час яких проведено роботи з відкачки близько 5000 куб. м води, залучено 200 чоловік особового складу, 62 одиниці пожежної техніки та 18 мотопомп. Крім того проводились роботи з розчистки русел річок та водорегулюючих пристроїв на гідроспорудах від засмічення та повалених дерев, обладнувались водоутимуючі дамби мішками з піском.

У свою чергу представники преси поспілкувались із місцевими жителями, вислухали їхні проблеми та побажання.

Про водний режим річок громадськість поінформував заступник начальника Хмельницького обласного управління водних ресурсів Олександр Лесневич, який наголосив, що на даний час рівні води у річках почали поступово знижуватись.

ГУДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем'єр-ліга. Найбільша ...
Наступна новина: На Тернопільщині облік ...

КОМЕНТАРІ