Музей мистецтв Прикарпаття представив виставку писанок  Христини Гевко

Музей мистецтв Прикарпаття представив виставку писанок Христини Гевко

14.04.13 14:49 0 1011
Музей мистецтва Прикарпаття представив понад 150 писанок 26-річної майстрині Христини Гевко з Києва. Художниця займається писанкарством з 7 років і без професійної освіти змогла організувати вже третю персональну виставку.

«Писанки для мене – це можливість творчої реалізації. В них я використовую старі дохристиянські символи та сучасні мотиви. В моїх роботах - багато сонячних знаків, бо для наших предків сонце було понад усе. Від нього залежав врожай, життя. Застосовую, також, давню техніку писання – гарячим воском», - розповідає Христина Гевко.

На творчість художницю надихає краса природи та архітектури.

На її писанках – вдала композиція, довершеність ліній та кольору. Узори майстриня інколи бачить уві сні. Буває, замість фарб Христина Гевко використовує кислоту. Тоді, каже художниця, писанки стають ажурними та наче різьбленими. Особливо, ця техніка є вдалою на гусячих яйцях.

Нині у доробку художниці – понад 2 тисячі писанок. Більшість із них зроблені на замовлення, часто – на подарунки. До кожного Великодня Христина Гевко старається написати нову колекцію та радить усім спробувати свої сили у писанкарстві. Це заняття, каже, заспокоює, налаштовує на позитив. А потребує – зосередженості, натхнення та світлих помислів.

З таким настроєм вона передає свої вміння на майстер-класах. Найближчий Христина Гевко проведе у Києві, у сквері імені Івана Франка. Заняття, каже, організує для тих, хто захоче до Воскресіння підготуватись так, як це робили в Україні з діда-прадіда.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Закарпатті бійці ДСНС ...

КОМЕНТАРІ