На Івано-Франківщині відбувся форум місцевого розвитку громад Тлумацького району

На Івано-Франківщині відбувся форум місцевого розвитку громад Тлумацького району

14.04.13 17:58 0 1081
У п’ятницю, 12 квітня у райдержадміністрації відбулося засідання Форуму Місцевого Розвитку Тлумацького району за участю заступника голови райдержадміністрації Олександри Чаплінської, координатора Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад Лесі Попелюх, контактної особи від Тлумацького району Зоряни Баранської, членів координаційного комітету Форуму, функціональних груп організацій громад.

Із вступним словом до учасників форуму звернулася Олександра Чаплінська, яка зазначила, що впровадження мікропроектів громадами Тлумацького району в рамках Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” у 2008-2012 роках дало можливість освоїти близько 2 млн.грн. та здійснити заміну 963 вікон та 57 дверей у навчальних та дошкільних закладах району, роботи по утепленню фасаду школи, провести реконструкцію каналізаційної системи тощо.

Також підсумовано реалізацію в районі другої фази Проекту «Місцевий Розвиток, орієнтований на громаду» якою було передбачено енергозберігаючі заходи (заміна вікон та дверей, утеплення фасаду). Своїми успіхами та враженнями від впровадження мікропроектів поділилися голови громадських організацій міста Тлумача, сіл Бортники, Гостів, Олеша.

Координатор Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад Л.Попелюх проінформувала присутніх про користування ВЕБ порталом Національного ресурсного центру сталого місцевого розвитку.

За результатами засідання Форуму прийнято відповідну Резолюцію. Громадам доручено зареєструватися на ВЕБ порталі Національного РЦ СМР з метою обміну досвідом між практиками у сфері сталого місцевого розвитку та пошуку нових донорів для впровадження ініціатив на засадах співфінансування.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: обласна ...
Наступна новина: На Чернігівщині у ЗНЗ №17 ...

КОМЕНТАРІ