На навчальні курси до Львова приїдуть лікарі з усієї Європи

На навчальні курси до Львова приїдуть лікарі з усієї Європи

14.04.13 13:10 0 1203
Львів – осередок конференц-туризму. 18 квітня о 13:00 год в конференц-залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться урочисте відкриття V Українського навчального курсу Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету. Цього року участь в навчальному курсі візьме рекордна кількість лікарів за всі роки – понад 450, серед яких близько 150 осіб приїдуть з різних країн Європи.

Провідні вчені-клініцисти приїдуть до Львова з багатьох країн Європи – Великобританії, Німеччини, Нідерландів, Греції, Ірландії, Італії та інших. В межах Українського навчального курсу з вивчення цукрового діабету вони читатимуть лекції та проводитимуть практичні заняття, під час яких ознайомлять слухачів з сучасними досягненнями в лікуванні цукрового діабету 1 та 2 типів.

— Український навчальний курс Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету проводиться в Україні вже п’ятий раз поспіль. Ми плануємо розглянути сучасні підходи до лікування цукрового діабету, діагностики та попередження ускладнень хвороби. Сподіваємося, що проведення курсів буде сприяти підвищенню кваліфікації лікарів у лікуванні цукрового діабету, що призведе до покращення надання медичної допомоги хворим. — повідомляють організатори навчального курсу

Як і в попередні роки, учасники навчальних курсів представляють широке коло спеціалістів – це діабетологи, ендокринологи, неврологи, акушери-гінекологи та сімейні лікарі. Близько 150 слухачів приїдуть цьогоріч на щорічний навчальний курс з вивчення цукрового діабету із таких країн, як Росія, Білорусія, Казахстан, Молдова, Грузія, Литва, Угорщина та інші.

Нагадаємо, V Український навчальний курс Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету продовжує низку львівських весняних форумів. Протягом березня у Львові вже відбулися І Міжнародний форум «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє» та Форум місцевого самоврядування. Крім цього, найближчим часом у Львові відбудеться з’їзд родини Дуніних та Львівський медіа-форум. Довідка

Курс організований Європейською асоціацією з вивчення цукрового діабету, Національною медичною академією післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, кафедрою діабетології цієї академії та Українською діабетичної асоціацією.

Цукровий діабет являє собою велику медико-соціальну проблему, зважаючи на кількість хворих та ризик розвитку гострих та хронічних ускладнень, що призводять до підвищення смертності та інвалідизації пацієнтів. Глобальність та важливість проблеми цукрового діабету була підкреслена в спеціальній резолюції Організації об’єднаних націй, яка була прийнята у 2006 році.

В Україні зараз нараховується більш ніж 1 млн 300 тис хворих на цукровий діабет, з них біля 200 тисяч потребує щоденного введення інсуліну. В країні прийнята та виконується Державна програма «Цукровий діабет», яка спрямована на покращення медичної допомоги та якості життя хворих на це захворювання.

Лікування хворих на цукровий діабет згідно з сучасними вимогами потребує комплексного багатофакторного підходу з метою суттєвого зниження ризику розвитку ускладнень захворювання. Сучасні принципи лікування потребують оволодіння новими методами інтенсивної інсулінотерапії, призначення різних цукропонижуючих таблетованих препаратів. При цьому в клінічній практиці кожного року пропонуються нові методи цукропонижуючої терапії.

Комплексний підхід до надання допомоги хворим на цукровий діабет потребує також спеціальних знань не тільки у галузі ендокринології, але й інших медичних дисциплін з метою адекватного лікування хворих з такими ускладненнями діабету, як діабетична нефропатія, ретинопатія, синдром діабетичної ступні, серцево-судинні ураження.



* /**/



* Твіт !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

* icons('/media/jq/')

Додати коментар ***** 0 Ім'я (обов'язкове) Електронна адреса (обов'язкова) Сайт Підписатися на повідомлення про нові коментарі Надіслати Скасувати

* Архів новин порталу

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Результати ревізії ...
Наступна новина: Міська рада допоможе ...

КОМЕНТАРІ