Чернігів: Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою відзначив  20-річчя

Чернігів: Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою відзначив 20-річчя

14.04.13 08:04 0 1303
Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою у Всесвітній день авіації та День працівників ракетно-космічної галузі України, відзначає своє 20-річчя. Своєю діяльністю ліцей продовжує освітні та виховні традиції легендарного Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків.

Привітати колектив ліцею та його вихованців прибули представники влади, колишні випускники, представники громадськості, а також командування Повітряних Сил Збройних Сил України, Чернігівського військового гарнізону.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов у своєму виступі підкреслив, що зі стін училища вийшли 13 льотчиків-космонавтів, 60 генералів, 30 заслужених військових льотчиків, а також Герої Радянського Союзу, Герої України та Герої Російської Федерації. "Це слава військово-повітряних сил колишнього Радянського Союзу і нині України", - підкреслив він.

Випускники чернігівського училища успішно освоювали нові літаки і торували незвідані шляхи у космічний простір, багато з них у різні часи було призначено на вищі командні та керівні посади. У цьому визначна заслуга викладацького складу ЧВВАУЛ, представники якого створили для своїх вихованців справжню школу професійної майстерності, військової гідності, чоловічої мужності та цілеспрямованості.

За словами О.Соколова, ЧВВАУЛ був престижним навчальним закладом, має свою популярність і ліцей.

"Навчатися саме у Чернігові прагнуть представники багатьох регіонів України, а випускники цього навчального закладу продовжують освіту у престижних вузах країни. За два десятиліття ліцей закінчили 2665 юнаків", - сказав міський голова.

О.Соколов вручив працівникам ліцею Почесні грамоти міської ради та подяки міського голови, а ще на честь ювілею навчального закладу подарував комп'ютер.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За торгівлю марихуаною ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ