Чернігівщина: Консолідована робота депутатського корпусу та виконавчого комітету Ніжинської міської ради має спрямовуватися на вирішення нагальних проблем міста

Чернігівщина: Консолідована робота депутатського корпусу та виконавчого комітету Ніжинської міської ради має спрямовуватися на вирішення нагальних проблем міста

14.04.13 15:36 0 933
На цьому голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив під час проведення розширеної наради з членами виконавчого комітету та керівниками виконавчих органів Ніжинської міської ради, керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади щодо забезпечення життєдіяльності міста, законності та правопорядку, вирішення проблемних питань територіальної громади.

За словами керівника області, основні завдання це:

- забезпечити виконання завдань програми соціально-економічного розвитку території;

- неухильне дотримання державних соціальних гарантій, передбачених в Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»;

- дотримання законності та правопорядку.

«Ми повинні скоординувати спільні зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та господарюючих суб’єктів щодо подальшого розвитку економіки області в цілому та кожної територіальної громади зокрема», - зауважив Володимир Хоменко.

Заслухавши інформацію заступників міського голови про стан справ в окремих галузях та сферах господарського комплексу міста, очільник області констатував: дуже багато сфер і напрямків життя міста не охоплено функціональними обов’язками заступників міського голови.

Поза фокусом роботи виконкому залишилися значні ділянки роботи, зокрема, інвестиційна привабливість та розвиток реального сектору економіки. Про це красномовно свідчать негативні показники.

У промисловому комплексі міста, який формують 13 підприємств основного кола, за 2012 рік вироблено продукції на 3,5 % менше, ніж у 2011 році.

Ця ж тенденція зберігається і у поточному році. За січень – лютий 2013 року вироблено продукції майже на 30 % менше, ніж за відповідний період 2012 року.

За підсумками виконання бюджету міста у І кварталі 2013 року фактичні надходження доходів склали 12 млн. 423 тис. гривень. Розрахункові показники Міністерства фінансів України виконані лише на 90,7%.

У І кварталі 2013 року не забезпечено виконання бюджетних призначень по податку на доходи фізичних осіб, по платі за землю та по державному миту.

Залишається складною ситуація щодо ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати, адже у місті налічується 5 підприємств-боржників, із них 3 економічно-активних.

Володимир Хоменко підкреслив: незважаючи на кадрові зміни, які відбулися у керівництві Ніжина, місто повинно жити, працювати і мати перспективу.

«Перед нами стоять дуже важливі завдання – виконання програм Президента України по покращенню життя людей.

Але шлях вперед – не в констатації фактів покращення, а в темпах розвитку економіки. І від надмірної заполітизованості та протистояння між гілками влади втрачає тільки громада.

Тому я закликаю консолідувати роботу депутатського корпусу та виконавчого комітету Ніжинської міської ради і спрямувати її на вирішення нагальних проблем міста, яких накопичилося дуже багато», - наголосив керівник області.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валуєв каже, що завершив ...
Наступна новина: Одну українську команду ...

КОМЕНТАРІ