Посилити співробітництво між регіонами Польщі та України за конкретними проектами домовились на Хмельниччині

Посилити співробітництво між регіонами Польщі та України за конкретними проектами домовились на Хмельниччині

14.04.13 16:51 0 1018
У рамках офіційного візиту Надзвичайний і Поважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрік Літвін та Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці пан Кшиштоф Свідерек 12 квітня мали зустріч з головою Хмельницької обласної державної адміністрації Василем Ядухою та головою Хмельницької обласної ради Миколою Дерикотом.

Зустрічаючи поважних гостей на Хмельниччині, голова адміністрації окреслив перспективи інвестиційної привабливості регіону, зосередивши увагу на тому, що на Хмельниччина має партнерів у 104 країнах світу, особливо тісна співпраця з Нідерландами, Кіпром та Польщею.

“Обсяг прямих інвестицій з Польщі минулого року склав близько 15 мільйонів доларів. Звичайно, взаємовигідне співробітництво має нарощуватися, але вже вселяє впевненість те, що протягом 2012 року обсяг інвестицій зріс у три рази”,- наголосив Василь Ядуха.

Загалом, влада налаштована на компроміси, підтримує лінію Президента та Уряду на Європейську інтеграцію України.

Надзвичайний і Поважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрік Літвін у своєму виступі дав високу оцінку привабливості Хмельниччини у питаннях торговельно-економічного, науково-технічного, освітнього та культурного співробітництва.

“Особливої уваги заслуговує Хмельниччина великою кількістю цікавих для поляків місць, де є частина спільної спадщини. З огляду на це, варто було б змінити структуру співпраці, зробивши акцент на конкретні проекти між регіонами. Такі проекти можуть бути спрямовані на розвиток муніципальних послуг для малого та середнього бізнесу, питання освіти, мови” ,- прокоментував посол.

Загалом Хмельниччина є лідером в Україні щодо співпраці з польською спільнотою з вивчення мови. Польські організації в Україні нині інтенсивно розвиваються. Їх підтримка теж здійснюється через проекти, які реалізовуються в Україні.

Поляки мають особливе зацікавлення спільної діяльності у Кам’янці-Подільському “абсолютно виняткової перлини”, що має перспективи популяризації у Європі. Принагідно, голова адміністрації запросив гостей відвідати “перлину на камені” під час відкриття туристичного сезону, що має відбуватися 19-21 квітня.

На завершення розмови представники сторін обмінялися пам’ятними подарунками на згадку про теплу та плідну зустріч.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прес-секретар Путіна ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині кур'єр ...

КОМЕНТАРІ