Волинська область: «Палаючі серця» вибороли поїздку на обласний етап ХIХ Всеукраїнського Фестивалю Дружин юних пожежних (фото, відео)

Волинська область: «Палаючі серця» вибороли поїздку на обласний етап ХIХ Всеукраїнського Фестивалю Дружин юних пожежних (фото, відео)

14.04.13 10:29 0 1189
11 квітня у будинку культури селища Стара Вижівка відбувся третій завершальний етап ХIХ Всеукраїнського Фестивалю Дружин юних пожежних. За право змагатися з кращими командами на обласному етапі боролися 8 команд з різних куточків Волині.

Учасників фестивалю привітали представники обласних управлінь - Державної служби з надзвичайних ситуацій та освіти та науки Волинської облдержадміністрації, добровільного пожежного товариства та спілки громадських організації «Молодіжна платформа». Почесними гостями були: начальник відділу освіти Старовижівської РДА Любов Лабнюк, директор Старовижівського районного центру зайнятості Віталій Павлов та начальник та представник Старовижівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Анатолій Онищук.

Юні рятувальники представили на суд журі літературно-музичні композиції на тему безпеки життєдіяльності.

Усі без винятку конкурсанти були надзвичайно артистичними, підготували змістовні виступи та подивували своєю неординарністю та самобутністю. Так, маневицькі діти розповіли зі сцени про паводок на Волині та запропонували інноваційний вихід з цієї надзвичайної ситуації, звісно, що жартома:«Мешканці Волинської області продовжують боротися із повінню та не дають рятувальникам відкачувати воду - вони сіють рис!». Ковельські «Насоси» вчили глядачів правилам цивільної оборони та толерантно жартували на імпровізованих новинах про складну роботу працівників служби «101»: «Рятувальники уже тричі знімали маленьке мамонтеня з крижини. Вони не знали, що воно пливе до мами!».

Цікавими та змістовними були соціальні плакати юних рятівників. За підсумками усіх конкурсів журі визначили переможця - команду «Палаючі серця» з міста Каменя-Каширського. Організатори свята не залишили поза увагою жодного з конкурсантів - усі команди нагородженні цінними подарунками.

Школярі роз’їхалась по домівках, сповнені нових позитивних вражень. Практика засвідчує: знання, здобуті таким чином, – найбільш результативні: діти не тільки знають, як діяти у випадку надзвичайних подій, але й уміють прийняти правильне рішення і надати допомогу іншому.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ