Відбувся обласний етап XIX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних.

Відбувся обласний етап XIX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних.

14.04.13 09:25 0 917
Днями на Житомирщині добігли кінця зональні етапи та 12 квітня відбувся обласний етап фестивалю дружин юних пожежних. Запекла боротьба за право представляти Житомирську область у фіналі Всеукраїнського фестивалю велася серед найкращих команд регіону: «Нащадки Прометея» Лугинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, «Драйв» Попільнянської гімназії №1, «Гарт» Червоненської ЗОШ І-ІІІ ст. Андрушівського району, «Спалах» Миропільської ЗОШ І-ІІ ст. Романівського району, «Зворотня тяга» Ємільчинської гімназії, а також команди міста Житомира – «Непосидючі» гімназії №3 та «Браво» ЗОШ І-ІІІ ст. №28.

Організаторами захоплюючого і корисного для школярів дійства традиційно виступили Управління ДСНС в області, Управління Держтехногенбезпеки в області, обласна організація ДПТ України та управління освіти і науки облдержадміністрації.

Діти змагалися у конкурсах на знання дітьми правил безпеки життєдіяльності, а також медичних та туристичних.

Під час проведення найулюбленішого конкурсу вболівальників та журі – «Домашнє завдання», у всіх виступах команди демонстрували свої здібності, використовуючи різноманітні жанри – від дотепного гумору до театральних мініатюр. Найголовнішим лейтмотивом виступів для усіх учасників було одне – правила безпеки треба знати і пам’ятати, а у випадку біди немає надійнішого захисту, ніж працівники пожежно-рятувальної служби. Несподіванкою для журі цього року стало те, що майже у кожному виступі команд була своя родзинка: одна команда використовувала акробатичні елементи, інша – уривки з популярних телепрограм, а саме: програма новин «МНС: особливе» та гумористична програма «Файна Юкрайна». Всі команди були напрочуд оригінальними та творчими. Наприклад, команда із Андрушівки, переможниця одного із зональних етапів фестивалю, продемонструвала глядачам шоу «Битва екстрасенсів». Основне повідомлення їхнього виступу просте: не треба бути екстрасенсом, щоб зрозуміти: треба дотримуватися правил пожежної безпеки та не жартувати з вогнем.

Членам журі довелося чимало посперечатися, визначаючи переможців. Судити було важко, адже і творчі задуми, учасників, спортивні досягнення і медичні знання були на високому рівні.

За підсумками проведених змагань тріумфаторами стала команда ДЮП «Непосидючі» Житомирської міської гімназії №3, яка є десятикратним лауреатом заключного етапу Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. Команда бере активну участь у зйомках телепрограми «Школа надзвичайних подій». З роками змінюється склад команди, але завзяття, творчий запал, бажання бути кращими не полишає її упродовж багатьох років.

Усі учасники обласного етапу були нагороджені солодкими подарунками, призами та грамотами. У пам’яті кожного учасника залишилися приємні враження та нові друзі. А найкращу команду уже незабаром будуть чекати нові випробування: представлення Житомирщини восени на заключному етапі XIX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. Тому бажаємо їм успіху, наснаги та перемоги у конкурсі!

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Франція наближається до ...

КОМЕНТАРІ