На Чернігівщині у ЗНЗ №17 пройшов показовий День цивільного захисту

На Чернігівщині у ЗНЗ №17 пройшов показовий День цивільного захисту

14.04.13 18:03 0 1126
Як підсумкове заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, нещодавно на базі загальноосвітнього навчального закладу №17 Чернігова пройшов показовий День цивільного захисту. На нього були запрошені представники шкіл й установ міста, що займаються питаннями цивільної оборони.

Розпочався захід із засідання штабу під керівництвом начальника цивільного захисту ЗНЗ №17 Вікторії Коломійцевої, в ході чого були визначені завдання та послідовність проведення комплексного об'єктового тренування. Відповідно до плану, прозвучав сигнал оповіщення про умовну надзвичайну подію і вчителі провели організовану евакуацію учнів з приміщення школи. Ланка зв'язку й оповіщення вчасно оповістила відповідні служби міста про загрозу, а ланка охорони громадського порядку не допустила паніки та скупчення учнів на сходових маршах й на виході із класів. Санітарний пост і ланка пожежогасіння були готові надати допомогу потерпілим та забезпечити ліквідацію небезпечної ситуації.

За легендою тренувань, у школі виявили вибухонебезпечний предмет. Кінологи УМВС із своїми підопічними, спеціально тренованими собаками, обстежила територію навчального закладу і знайшли умовну «вибухівку». В свою чергу фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС вивезли небезпечний предмет для подальшого його знищення.

На наступному етапі заходу перед присутніми із профілактичними бесідами виступили представники Управління Держслужби з НС, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Особливо школярам сподобалися демонстрація обладнання й спорядження групи піротехнічних робіт УДСНС та виступ кінологів УМВС, підопічні яких чітко виконувати команди.

В ході проведення показового Дня цивільного захисту, вчителі та учні школи представили гостям свої напрацювання у проведенні виховних занять з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, продемонстрували різноманітні конкурси, вікторини та виставку дитячих малюнків «Життя в безпеці – безпека в житті».

Завдяки тому, що керівництво навчального закладу №17 приділяє належну увагу питанням організації й забезпечення цивільного захисту, показовий захід пройшов на високому організаційно-методичному рівні.

Олексій Моргун

викладач НМЦ ЦЗ та БЖД

Чернігівської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: "Рубін" пропонує Тимощуку ...

КОМЕНТАРІ