На Рівненщині зустріч з представниками малого і середнього бізнесу, які виплачують низьку заробітну плату

На Рівненщині зустріч з представниками малого і середнього бізнесу, які виплачують низьку заробітну плату

14.04.13 14:28 0 1122
У Острозькому відділенні Здолбунівської ОДПІ відбулося засідання „круглого столу”, у якому взяли участь податківці, міський голова, представники малого та середнього бізнесу, які виплачують заробітну плату нижче встановленого рівня.

Зокрема, начальник відділення Руслана Мичка окреслила основні напрямки податкової політики з вирішення проблемних питань у діяльності підприємств та налагодження партнерських стосунків між суб’єктами господарювання та податковою службою. Вона проаналізувала основні схеми мінімізації сплати податків, визначила причини виплати зарплат нижче законодавчо встановленого рівня.

«Для наповнення бюджету важливим є вдосконалення адміністрування податків, виявлення та руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, посилення контролю за суб’єктами господарювання, які намагаються ошукати державу. Тому податківці активно працюють з підприємствами, які перебувають у зоні ризику»,- заявила податківець.

Добрі результати дає спільна координація дій з органами місцевої влади. З початку року на засіданнях комісій заслухано 53 суб’єкти господарювання, які виплачували зарплату нижче встановленого законодавством рівня. Майже 13 з них після цього її підвищили, а до бюджету додатково надійшло понад 1,2 тис. грн податку.

У зоні особливої уваги перебувають ті підприємці, які вирішили “зекономити” на сплаті податків, використовуючи найманих працівників без належного оформлення. Цього року, проведеними рейдами виявлено та взято на облік 82 таких “ощадливих” працедавці. Оформлено 4 найманих працівники, в результаті чого до бюджету додатково надійшло 49,2 тис. грн.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ