На Тернопільщині рятувальники вилучили гніздо з шершнями яке знаходилось в помешкані

На Тернопільщині рятувальники вилучили гніздо з шершнями яке знаходилось в помешкані

14.04.13 12:54 0 1064
12 квітня о 15:15 на пункт зв’язку оперативно диспетчерської служби надійшло повідомлення про виявлення кубла шершнів в одній із квартир житлового будинку в місті Тернопіль на вулиці Сагайдачного.

На місце виклику оперативно прибуло чергове відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення. У спецкостюмах захисту, за допомогою спеціального обладнання бійці ДСНС звільнили приміщення від небезпечних комах. А господарі врятованого приміщення висловили рятувальникам свою вдячність за порятунок від неприємностей.

Часто люди не можуть самостійно впоратися з комахами, які селяться поряд.

Працівники ДСНС наполегливо радять не зачіпати їх вдень. Обприскувати кубло можна будь-яким засобом для знищення комах увечері, знаходячись на безпечній відстані від кубла і захищаючи свої органи дихання. При цьому не слід використовувати парфуми з сильним запахом і яскраво одягатись, оскільки це приваблює бджіл, ос та шершнів. Не можна розмахувати руками чи кричати. Багатьох комах приваблюють залишки овочів, фруктів, м’яса, різноманітних напоїв, у тому числі пива.

Перша допомога при укусі ос та шершнів:

В першу чергу постарайтесь вилучити отруту із ранки, потім охолодіть ужалене місце, прикладіть примочку з розчином солі або соди (десертна ложка на півсклянки води). Навколо ранки можна нанести гормональну мазь або антигістамінний гель. Прийміть антигістамінний засіб, а також глюконат кальцію (по одній таблетці чотири рази на день).

Якщо в укушеного розвивається набряк лицевих тканин, бронхоспазм, прискорюється серцебиття, з'являються судоми, біль у попереку, суглобах, області серця, слід негайно викликати «швидку допомогу».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів готується до ...
Наступна новина: ITF Хорватія. Ковалець ...

КОМЕНТАРІ