У Житомирі відбулося відкриття конкурсу «Учитель року - 2013» в номінації «Іноземна мова. Французька»

У Житомирі відбулося відкриття конкурсу «Учитель року - 2013» в номінації «Іноземна мова. Французька»

14.04.13 10:50 0 1053
12 квітня у приміщенні Житомирської обласної філармонії відбулося відкриття конкурсу «Учитель року - 2013» в номінації «Іноземна мова. Французька».

На церемонії відкриття були присутні почесні гості: заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Долгих, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України Оксана Коваленко, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації, кандидат педагогічних наук, голова оргкомітету конкурсу Олександр Пастовенський, ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних Іван Якухно, начальник управління культури обласної державної адміністрації Юрій Градовський, голова обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Василь Когут. Також у залі присутні учасники конкурсу та члени журі.

В Україні впродовж останніх 16-ти років з метою стимулювання активної участі вчителів у становленні та розвитку національної системи освіти, популяризації кращих педагогічних здобутків і професійної майстерності щорічно проводиться Всеукраїнський конкурс «Учитель року». Конкурс проходить у три етапи: міський, обласний, всеукраїнський. Цього року серед п’яти міст України, де проходять фінальні частини конкурсу, - і Житомир. Це єдиний конкурс професійної майстерності вчителів, який проводиться на всезагальному рівні.

«Це свято тих, чиїми стараннями, ентузіазмом і шляхетністю зберігаються кращі традиції вітчизняної школи. Всеукраїнський конкурс «Вчитель року - 2013» знову підтвердив, що наша держава багата на педагогів-майстрів своєї справи, - говорить начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський. - Серед учасників конкурсу не має випадкових людей. Для кожного з них школа – це життя, а вчительський талант – це насамперед покликання і невтомна праця».

27 вчителів, представників 27 регіонів України, впродовж восьми днів демонструватимуть свій фаховий рівень, загальну культуру та педагогічний досвід. Проте найважливішим завданням конкурсу для вчителя є перемога над самим собою, своєю невпевненістю, острах опинитися у непередбачуваній ситуації, не здатністю опанувати власні емоції тощо, що, як показує педагогічна практика, дуже часто стає визначальним у роботі вчителя.

Урочистості з нагоди відкриття конкурсу супроводжувалися творчими виступами Житомирської школи хореографічного мистецтва „Сонечко” та музичного колективу «Капріччіо».

«На цю подію ми чекали із нетерпінням. у залі присутні найкращі вчителі французької мови. Хочу побажати Вам успіхів у нелегких професійних випробуваннях, великих перемог, гідних нагород і просто – везіння!», - підсумував Олександр Пастовенський.

Керівництво над проведенням Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» здійснює Міністерство освіти і науки України, організацію проведення та науково-методичне забезпечення конкурсних випробувань третього (заключного) туру – Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОН України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ